| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ziemczon SYMPATYCZNY GOŚĆ Warszawa | 2007-06-17 18:17:07 A od poloneza nie podejdzie? Taki most od 2102 chyba nielatwo znalezc. |
ziemczon SYMPATYCZNY GOŚĆ Warszawa | 2007-06-18 01:00:51 Wiesz jesli chodzi o mnie.. chce zbudowac cos do kjsow, cos czym dobry kierowca, jakim mam nadzieje sie stac, bedzie w stanie nawiazac walke z przednio napedowkami, typu saxo vts. |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2007-06-18 10:38:01 ciezki temat sobie wybraleś, nie ma szans z malymi rajdowkami FWD, wiem cos o tym, po pierwsze primo tył naped ma wieksze straty w napedzie a po drugie primo przud wyciaga a tyl poglebia poslizg i musisz z tym walczyć.
my z kolega startujemy w kjs dwiema ladami i raczej traktujemy to jak zabawe i pokaz dla publicznosci, z honda crx czy cytryna vts nie ma co sie scigać ja mam jeszcze gorzej, startuje w klasie do 2000 (mam 1700) z kadetem GSI i tym podobnymi przecinakami
dodatkowo na ktorszym bedziesz musial czesciej wrzucac trojke i w ogole wachlowac czesciej lewarkiem a jak zrobisz szpere to juz czasy poleca sporo w dól... taka prawda [ wiadomość edytowana przez: zenuak dnia 2007-06-18 10:41:30 ] |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2007-06-18 12:16:31 Zenuak, nie zniechęcaj kolegi. Jak dobrze zrobi autko, tak na sto kilkadziesiąt kuni i bedzie dobrym kierowcą z wielkimi jajami to na kjs może wymiatać Imprezy, zwłaszcza na suchym i czystym. Fakt, że klasyczna Łada jest ciężka i słaba a tylny napęd wymaga naprawde dużych umiejętności ale da sie nia jeździć (popatrz na wyniki rajdów z udziałem Węgrów) i jest to duża przyjemność. Oczywiście są kjs i KJS. Wkoło trzepaka to małe autko go objedzie , ale na poważniejszym KJS ma szanse.
Generalnie dużo zalezy od umiejetności. Mnie regularnie klepał kumpel w prawie seryjnej Ładzie 1200 ![]() ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. |
ziemczon SYMPATYCZNY GOŚĆ Warszawa | 2007-06-18 14:41:47 Wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo, tylko nie bardzo wiem jak dojsc do tych stu kilkudziesieciu koni Moze najpierw kupie sobie Lade i zaczne cos jezdzic, a potem bede sie martwil o silnik. Myk jednak polega na tym, ze lada ktora chce kupic ma elektroszpere, czyli most zaspawany spawarka elektryczna, wiec musze go i tak na inny wymienic. Poza tym problem w tym, ze u mnie (okreg warszawski) praktycznie sama slupkolandia :/ |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2007-06-20 08:55:21 sorki nie chcialem zniechecac, co to to nie z tego co wiem w wawce poziom jest wysoki, i bedzie ciezko, ale zawsze mozesz do lomzy przyjechac na kjs hehe poganiamy na 3 lady wtedy 3 sztuki to juz prawia jak klasa 2107 ostatnimi czasy w bialymstoku na dniach politechniki startowaly AZ 4 łady a piata vfts pokazowke robiła w miedzyczasie.
pozdrawiam ![]() |
ziemczon SYMPATYCZNY GOŚĆ Warszawa | 2007-06-20 10:51:19 Jak fajnie! U mnie ostatnio z RWD jechaly: kredens 1.5, polonez 1.8 DOHC i jakas BMKa chyba 320 e30. Dla mnie kozakiem bylby ktos, kto Łada objechalby wszystkie te szlifierki 1.6 typu saxo vts ![]() |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2007-06-20 12:03:04 Zamiast kombinowac z dyfrem, można zdobyc na Ukrainie krótkie skrzynie biegów, z IVi V biegiem z takim samym przelożeniem jak w oryginale. |
ziemczon SYMPATYCZNY GOŚĆ Warszawa | 2007-06-20 19:49:03 Dobra alternatywa. W zasadzie myslalem o tym zanim zaczalem kombinowac z mostem, ale myslalem ze taka skrzynia kosztuje majatek i bardzo ciezko ja zdobyc. Mylilem sie? Masz jakis namiar i ceny na kogos, kto robi takie skrzynie? |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2007-06-21 12:35:18 4,7 przelozenie mozna kupic na wegrzech, i w rosji zdaje sie.
Wszystko ma sens, w zaleznosci do czego bedzie przeznaczone. MI odradzili, bo z oryginalna skrzynia wiecej jak 90-100 km/h nie pojedzie. Oczywiscie start moze miec niezly. Skrzynie etz do kupienia na wegrzech-ale to raczej majatek |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2007-06-21 12:42:15
Ukraińska skrzynia do klasyka z dobranymi indywidualnie przełożeniami to było 2 lata temu ok. 2000PLN + transport. |
ziemczon SYMPATYCZNY GOŚĆ Warszawa | 2007-06-21 15:30:42 Jak dla mnie dosc drogo, w porownaniu z krotka skrzynia do sejka robiona u nas, po taniosci.. |