MotoNews.pl

Długie non stop?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy to wina przełącznika? Włączam pozycyjne - ok, włączam krótkie - zapalają się razem z długimi, włączam długie żadnej zmiany (w końcu już świecą). Ok 3 lat wstecz miałem przypadek, że jak włączałem długie to gasło wszystko (oprócz silnika rzecz jasna ). Czyżby znowu przełącznik?? To cholerstwo nie jest takie tanie żeby je tak wymieniać jak rozrząd

Ps. Instalowałem dziś radeło, ale jakoś nie widzę związku między jednym a drugim, czyżby przypadek??

przełącznik...z b.dużym prawdopodobieństwem...wymień na nufkem i wrzuć wszystko przez przekaźniki...jest szansa że problem niskiej trwałości zniknie

przeciez przelacznik kosztuje 70 zeta, ja wymienilem ostatnio i wrzucilem przekaznik swiatel mijania wyszlo mnie razem cos 80zeta i mam spokoj i lepsze swiatla

To jeszcze prosiłbym o jakieś info o co chodzi z tym przekaźnikiem.
Jaki to przekaźnik? Gdzie go najlepiej zamontować? Jaki on ma związek z lepszym świeceniem?

Rzucę nieśmiertelne: WYSZUKIWARKA

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2007-06-09 23:11:01, Buyek pisze:
To jeszcze prosiłbym o jakieś info o co chodzi z tym przekaźnikiem. Jaki to przekaźnik? Gdzie go najlepiej zamontować? Jaki on ma związek z lepszym świeceniem?

Światełka

Dzięki bardzo. To mi w zupełności wystarczy

miałem to samo... włącznik świateł padł... wymieniłem całą tą wajchę na nową...

W Wawie ma typ z allegro ,ojciec kupił za 40zł

Ciekawe. Próbowałem zaingerować samodzielnie we wnętrze tego urządzonka . Efekt uzyskałem prawie dobry. Teraz mijania są w porządku a jak włączam długie to gasną mijania a zapalają się długie. . I tak kupię nowy ale dopóki przyjdzie mam trochę czasu się pobawić ze starym .

Cytat:
2007-06-11 22:13:38, Buyek pisze:
Ciekawe. Próbowałem zaingerować samodzielnie we wnętrze tego urządzonka . Efekt uzyskałem prawie dobry. Teraz mijania są w porządku a jak włączam długie to gasną mijania a zapalają się długie. . I tak kupię nowy ale dopóki przyjdzie mam trochę czasu się pobawić ze starym .

tak ma być - w oryginalnym esperaku bez przeróbek włączenie długich powoduje gaśnięcie krótkich

Cytat:
2007-06-11 22:13:38, Buyek pisze:

podziel sie do tam narzeźbiłes bo to urzedzonko jest podobno nierozbieralne
a mam takie uszkodzone w szafce

Dziś wrzucę do ładowania akumulatorki do aparata. Jutro wyciągnę go jeszcze raz zrobię kilka fotek jak to rozebrać i na co uważać. Może po jutrzejszym rozbieraniu coś innego uzyskam. Uprzedzam tylko z góry że to będzie tylko instrukcja rozłożenia i złożenia a nie naprawy

Jeśli ktoś wczoraj czekał na obiecaną instrukcję to proszę o wybaczenie. Zamieszczam link skąd można ściągnąć sobie instrukcję.
Polecam ciekawskim i czekam na opinie.

Ps. Nawet te najbardziej krytyczne

jak rozebrać przełącznik

Cytat:
2007-06-13 13:32:04, Buyek pisze:
.."Zamieszczam link skąd można ściągnąć sobie instrukcję. Polecam ciekawskim i czekam na opinie. Ps. Nawet te najbardziej krytyczne jak rozebrać przełącznik

pierwsza krytyczna....nie cierpię takich chorych stron do niby ściągania ...nie wiadomo gdzie łapy wsadzić coby wykonać teoretycznie proste klik !

...tym bardziej że grzecznościowo funkcjonuje przecie serwer do takich właśnie celów klubowych !

Przepraszam najmocniej. Nie wiedziałem. Obiecuję się poprawić następnym razem.

Na tej stronie wystarczy na dole nacisnąć free, otworzy się następna strona. Na dole w wolne pole przepisać 4 znaki i kliknąć download.

Wrzucone na ftp.

Buyek ,dołącz do klubu , to będziesz miał dostęp do wątków klubowych.

Może i faktycznie się dołączę do klubu, ale znając mnie to zaraz o klubowe gadżety będę się upominać coby być dostrzeganym .

Ludzie pogubiłem się już. Zamontowałem nowy przełącznik i po zapaleniu długich krótkie gasną. To normalne??? Przyznam, że do tej pory byłem święcie przekonany że powinny świecić zarówno jedne jak i drugie jednocześnie.

Przepraszam, wiem że już Robert S napisał, że tak właśnie powinno być, ale ja to odebrałem jako ironię z którą spotkałem się już niejednokrotnie na tym forum. Proszę o zdanie potwierdzające(oczywiście jeśli to prawda).

[ wiadomość edytowana przez: Buyek dnia 2007-06-19 14:51:19 ]

To prawda, jak włączasz długie to gasną mijania.
Jedyny moment by paliły sie jedne i drugie to jak ściągasz wajchę do siebie ( ostrzeganie światłami) - wtedy pali sie komplet.

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2007-06-19 15:18:39 ]