| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-06-17 15:25:58 witam. wiem ze watek o zawieszeniu w pf 125 byl juz tysiace razy. chodzi mi jednak o uscislenie pewenych spraw. do przodu kupuje sprezyny od trucka (diesel 66 zl/szt, benyzna 48 zl/szt) roznica jest, ale nie az tak duza.(w cenie) a jaka jest roznica miedzy ich twradosciami???ucinam sprezyny o 1 zwoj czy wiecej czy mniej? potem dalej, amorki z przodu do utwardzenia. czy to jest koniec juz modyfiacji przodu czy cos jeszcze? no i tyl: dokladam 3 pioro (skad mam je cholera wziasc?-ze szrotu??) i rozbijam na plasko. tak? dobrze rozumiem??? teraz jeszcze pytanko do Konia: jak widziales tyl mojego elvisa nie jest az tak bardzo wysoki. chodzi mi o to ze czytalem tu ze po zrobieniu pior na plasko moga one pekac. wiec robic to czy nie???do tego utwrdzenie amorkow. i to wszystkie modyfikacje z tylu???? nie chce tez tak 100% hardcorowego obnizenia i utwardzenia. tak zeby bylo dobrze. poradzcie. dzieki. pozdrowionka |
Remias Fiat 125, Ford F-150 Poznań | 2003-06-17 16:37:09 Drogie te sprężyny jak cholera - w Poznaniu na szrotach ~ 20zł/szt (tylko trzeba się prosić, bo się leniom nie chce ściągać).
Jeżeli chcesz,żeby przód stał na tej samej wysokości - to lepiej ciachnij o 2 zwoje. Ja trzecie pióra do resorów wyciągnąłem ze starego Poldka borewicza, którego kupiłem kiedyś na części - po dołożeniu tył podniósł się o dobre 5 cm (widać na zdjęciach w profilu jak stał) - więc bez klepania to się raczej nie obędzie,jeżeli chcesz zachować obecną wysokość. Jeżeli do kompletu - twarde sprężyny i klepane 3-piórowe resory założysz porządne amortyzatory - to nic więcej nie musisz wywijać, no chyba że chcesz zaszaleć i wsadzić stabilizator na tył z poloneza kombi |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-06-17 18:00:06 Co do sprężyn Remias to niestety w Krakowie na szrotach nie ma żadnych trucków, wiec pozostają spreżyny kupione w sklepie ( no chyba ze masz mozliwosc zalatwienia kompleciku na przod dla prezesa goorek: Jak nie chcesz hardcorowego zawieszenia to kup sprezyny od trucka benzyniaka, i obetnij na moje oko o 3 zwoje, no i do tego jak juz wspominałem utwardzic amorki u dziadka na ul. Daszyńskiego, moze rowniez odpowiednio skrócic...musiałbys porozmawiac z nim na miejscu. Co do tyłu racja tył siedzi nisko, ale samochod jest stary, a mowiles ze ciotka o samochod nie dbała wiec mogą byc mocno sfatygowane Pióra trzeba wytargać ze szrotu i z dwoch stworzyć jedno tak jak to napisalem tutaj, moim zdaniem nie bedzie extremalnie twardo... - Zawias |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-06-17 20:32:25 uu..to bedzie trzeba pojechac i sie dowiedziec o cene. Jutro kupuje kubeł i musze wnieść opłate za egzamin także na zadne zakupy nie ma kasy |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-06-17 22:37:13 loooooooo kurde blokowa to drugi koniec miasta wiec na razie sie tam nie wybiore. koniu a jaki kubelek nabywasz i za ile kaski? tez o tym mysle. |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-06-17 22:43:37 Kubełek kupuje za 50zł stan idealny BiMarco bez przelotek |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-06-18 01:21:03
No mi to by pasowało - ja chce miec tyl troche wyzej niz przod bo mi sie taki styl podoba i jak wsiadzie trzech z tylu to mi 205 nie będą tarły mam nadzieje
Tylko jeden? Jak to bedzie wyglądać? Fakt że tanio, ale ja do pickupa bym chcial akuraz z przelotkami i szelki 4-punktowe. Dobrze ze sa takie marki jak BiMarco bo jak zobaczyłem ceny nowych OMP od 1300 chyba za najtansze do ponad 5000 za wyczyn z homologacja (chyba na wszystko juz wtedy, łącznie z F-16 |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-06-18 08:45:07
w przyszłości jak bedzie mial pieniądze to sobie kupie drugi kubełek, nie widze problemu, a w tym mogę zrobic przelotki i dać do obszycia, i nie bedzie praktycznie rożnicy. Zresztą myślalem kiedyś zeby wywalić wsystko ze środka i zostawić jeden kubeł |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-06-18 09:19:40 koniu rozumiem ze te przelotki to takie dwie dziurki na pasy. dobrze mysle?? bo nie jestem biegly w tych sprawach. |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-06-18 09:24:13 tak |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-06-18 09:31:34 no to zarabiscie tanio. a to kupujesz uzywany od kogos?? a ten ktos nie ma jakby co drugiego do opchniecia?? bo za tak korzystna cene bym sie nie wahal. |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-06-18 09:36:04 niestety jest tylko jeden a tak wygląda |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-06-18 09:53:02 kurcze szkoda |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-06-18 18:54:24 no mam już kubełka
|
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2003-06-18 21:59:30 Ja tez taki chce............. |
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2003-06-18 22:48:36 no nie wyglada zle |