[OT] Pytanie dotyczace systemu Windows xp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie i panie szlag mnie trafia . mianowicie chodzi o to ze jak klikne dwa razy w folder, to nie otwiera sie tylko wyskakuje "wyszukaj" i jak chce cos otwozyc to musze kliknac prawym i dopiero zjechac na "otworz". Niby drobnostka ale mnie to strasznie wqrwia. grzebalem w opcjach folderu i ustawialem tam jako domysla "open" ale to i tak nie pomaga. Moze ktos wie co tu zrobic?? Formatowac przez takie cos mi sie nie chce.
wyglada to tak:

[ wiadomość edytowana przez: Markiej dnia 2007-04-16 13:24:05 ]

Zaczac uzywac Total commandera.

ja tak mialem jak mi myszka zaczela siadac po prostu jakos dwa przyciski sie wciskaly na raz i taki sam efekt mialem

a moze masz myszke ustawiona dla leworecznego, i wtedy przyciski dzialają na odwrót...., albo cos z sama myszka nie halo, probowales podmienic?

odpowiedzi szukaj w ustawieniach myszki, albo po prostu ją podmień i zobacz czy jest ok na innej

przyciski myszki chodza dobrze (na fotce klikniete prawym) ale chodzi o to "wyszukaj" na samej gorze paska bo tam powinno byc "OTWÓRZ" a nie "wyszukaj" oto lotto

a robiłes restarta? czasem pomaga... a domyslnie ustawienia zobacz... juz nie pamietam gdzie to sie ustawiało....

Kurka juz wszystko co mi przyszlo do glowy wyprobowalem.
Mecze sie z tym juz ponad tydzien. Kaszana i tyle.
Teraz zrobie przywracanie systemu moze sie uda.
piszcie co jeszcze moze to byc bo ze mnie raczej kiepski informatyk.
Dzieki za pomoc Pozdrawiam

a nie masz takiego czegos jak przypisanie akcji do podwujnego kliknięcia?

mam tak czasami u siebie na kompie, reset pomaga

Cytat:
2007-04-21 22:02:45, Vyzn-R pisze:
a nie masz takiego czegos jak przypisanie akcji do podwujnego kliknięcia?

mozesz troche dokladniej?? bo pisalem ze kiepski jestem w te kulki

Edit: reset nie pomaga mecze sie juz tak dluzsza chwile

[ wiadomość edytowana przez: Markiej dnia 2007-04-23 01:14:54 ]

Wejdź do "Opcji folderów", zakładka "Typy plików" na liście poszukaj "Folder" i "Folder plików" i ustaw w nich "Otwórz" jako akcję domyślną.

no tak juz robilem i dalej to samo. nawet jak ustawie domyslna exploruj w "folder" to i tak dalej "wyszukaj" jest na samej gorze.

bo może pod open jest ustawiona aplikacja find najlepiej dać nową akcje nazwać se open i wyszukać aplikacje explorer.exe w windows chyba że te aplikacje mają zamienione nazwy...

oooooooooo pomoglooooooooo!!!!!
Snail Wielkie dzieki!!!!
sam bym tego nie wymyslil.
Wiedzialem ze mozna na Was liczyc.
Temat mozna usunac/zamknac/wyjebac

Markej, Ty zrobiles fotke monitora? Printskrin Ci nie dziala?
Ja mam podobny problem bo potrzebuje zrobic fotke calej strony www od naglowka do stopki zeby wkleic to do pracy...
Jaki prog to mi opanuje? A moze jakas wtyczka do firefox'a?
HELP!!!

Tradycyjnie, PrintScreen.
Zapisujesz zrzut, jedziesz suwaczkiem, tam gdzie skończył się poprzedni zrzut i tak do końca strony.
A potem sklejasz to w paintcie.

Trzeba być furious

printScreen hmmmm nic o tym nie wiem mowilem ze kiepski jestem w te klocki
EDIT:
Juz wszystko wiem google prawde ci powie

heheheheh

[ wiadomość edytowana przez: Markiej dnia 2007-05-02 20:16:33 ]

Markiej... gratuluje gustu Roots nad Culture

Markiej, też łoiłem w Hardtrucka wszystkie części pzdr