Chłopaki pomocy - 1,3 się sypie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam essiego mk7 96 r 1.3
zaczyna sypać mi sie silnik bierze dużo oleju 4 litry na 3000km
i pare innych drobiazgów
chciałem zrobic kapitalke ale facet z sereisu forda mówi że sie nie opłaca
chciałem wymienić silnik na 1.6 i to też sie nieopłaca według serwisanta
przeszukałem wszystkie moto giełdy w poszukiwaniu 1.3
prosze o rade co w takiej sytuacji zrobić?
może ktoś ma taki silnik
i czy wymiana na 1.6 to za dużo roboty?
dziękuje

Powiem tak nie znam sie za wiele ale silnik 1.3 w escorcie to nieporozumienie !!!
Jesli silnik ci sie sypie a widac ze tak to proponuje 1.6 lub 1.8 lepiej dołozyc pare zł a miec lepszy silnik !
mysle ze na alegro mozna kupic juz dobry silniczek do 800zł a przekładka napewno duzo do wymiany ale chyba warto !
Popytaj chlopakow maja motorki do sprzedania z pewnej reki !

poszukaj na forum sporo o tym było. Jeśli chcesz inwestować w ten samochód to spece na forum polecą Ci 1,6, a nawet 1.8. Pamiętaj tylko, że przy takiej wymianie trzeba wymienić jeszcze parę rzeczy chociażby skrzynię biegów, ale nie zniechęcaj się wiele osób na forum robiło swapy i są bardzo zadowolone. Ja też się zastanawiałem nad tym, ale moja buda nie jest już w dobrym stanie i mi się nie opłaca.

pozdrawiam

Cytat:
2007-06-18 19:20:14, labus pisze:
prosze o rade co w takiej sytuacji zrobić? może ktoś ma taki silnik i czy wymiana na 1.6 to za dużo roboty? dziękuje

rob swapa na 1.8..to najlepsze i najtansze wyjscie, ale niestety dosc pracochlonne. przede wszystkim musisz znalezc dobry silnik - najlepiej jeszcze na aucie..zebys mogl go odpalic,przejechac sie etc. noi jesli samodzielnie bedziesz robil swapa (a podejrzewam,ze tak - malo zakladow sie podejmuje c zegos takeigo a jesli juz to za wysoka cene) to niestety jest z tym sporo roboty i jednak troche wiedzy i praktyki trza miec..

na allegro znalazłem pare takich mocarzy no ale cena no i jeszcze te wszystki przeróbki

ok decyzja podjęta decyduje się na swapa
prosze o info jaki silnik jest najbardziej stosowny do tej przeróbki żeby nie mieć za dużo problemów
myśle o 1.6 16v
jaki osprzęt potrzebuje dodatkowo oprocz silnika i skrzyni?

[ wiadomość edytowana przez: labus dnia 2007-06-18 21:40:45 ]

[ wiadomość edytowana przez: labus dnia 2007-06-18 22:14:36 ]

bier 1.8 16v spalanie prawie takie same co 1.6 a kucyko troszke wiecej !

Zdecyduj się na 1.8 16V, jak już coś.

Zmienić musisz cały osprzęt, wszystko, całe wiązki elektryczne itd.

Ale czy jest sens?

Osobiście wolałbym sprzedać. Musisz z nim być bardzo zżyty albo wpakowałaś dużo kasy. Albo nie zdajesz sobie jeszcze sprawy z tego co Cię czeka

no więc szopa niczego sobie w srodku zadbany
wcale niechcialem go kupić
ale po obejrzeniu autek w tej kat cenowj to wydalo m i sie na miejscu no i duż miejsca i w miare duży bagażnik
no iżonka zadowolona
no aj ak sprzedam i doloże to co na swapa to wiesz na co trafisz ?w tej cenie tylko essi

djtados z naszego forum ma na sprzedaż silnik 1,6 16V popytaj...

jak chcesz mam namiary na kolesia ma 1.3 i 1.6 16v wporzo kumpel sa to roczniki 90r i 94r tylko niewim ktory jest ktory mosial bym zapytac dopiero co przyj.z niemiec oba zmasakrowane z tylu jak chcesz dam namiar mozesz zadzw.silniki twierdzi superrr stan wlozone sa w bude jeszcze tylko kump.z kolobrzegu....pozdrooo

jak co pisz na gg

dzięki narazie jednak poszukam w moim okręgu

Cytat:
2007-06-18 22:25:28, Zakrent21 pisze:
djtados z naszego forum ma na sprzedaż silnik 1,6 16V popytaj...

Już nie ma