Jak to jest z tym 3 szlifem.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, oddałem cylinderki do szlifowania na 3 szlif. Mówie zrobi mi grupe selekcyjną "C" do tego nowe tłoki "C" i dobierze pierścienie. Co się okazuje koleś dzwoni do mnie i mówi że on wtłoczy tam tuleje w cylinder i zapoda tłoki od 700ccm i pierścienie jak od BISa albo od CC chyba. No i co ciekawe mówi że nie będe musiał głowicy rozwiercać i wyjdzie mi takie 683ccm czy cosik. Weźcie mnie uświadomcie bo już nic nie kumam z tego. Wersja bez tulei jak mi wcześniej mówił 150zł, wersja z tuleją 200zł. Jak uważacie, teraz i need really help!!!! Pozdro

jakie cylinderki? hamulcowe?

Ojej powiedziałem w zdrobnieniu chodzi o CYLINDRY, już wiem wszystko, jak nie jest ważny post to skasuj i zablokuj...pozdro

Cytat:
2003-06-16 13:52:17, DaymoN pisze:
Witam, oddałem cylinderki do szlifowania na 3 szlif. Mówie zrobi mi grupe selekcyjną "C" do tego nowe tłoki "C" i dobierze pierścienie. Co się okazuje koleś dzwoni do mnie i mówi że on wtłoczy tam tuleje w cylinder i zapoda tłoki od 700ccm i pierścienie jak od BISa albo od CC chyba. No i co ciekawe mówi że nie będe musiał głowicy rozwiercać i wyjdzie mi takie 683ccm czy cosik. Weźcie mnie uświadomcie bo już nic nie kumam z tego. Wersja bez tulei jak mi wcześniej mówił 150zł, wersja z tuleją 200zł. Jak uważacie, teraz i need really help!!!! Pozdro

c to jest grupa selekcyjna a nie trzeci szlif.

jest c na I szlif 77,2coś tam
na II 77,40coś tam
III 77,6 coś tam

C - największe z tej grupy
A - najmniejsze

Ile kosztuje wsadzenie tulei u tego goscia ?
(ja daje tłok, i cylinder - on wsadza tuleje o spasowuje z tłokiem)

Daj mi jakiś namiar na tego goscia - na priv - porthos@go2.pl

no pomysł jest generalnie bardzo dobry, dużo lepszy niż rozwiercenie seryjnych cylindrów (tulei) na 79.8 mm czy jakoś tak (ja tak mam). jedyne ale, to że może się utworzyć wolna przestrzeń między tuleją a cylindrem, co będzie skutkowało gorszym chłodzeniem (tak mi heinrich napisał, nie próbowałem)

Po to własnie sie wszystko spasowuje na wcisk, by nie dopuścic do powstawania wolnych przestrzeni pomiedzy tak łączonymi elementami. Wiadomo jednak, ze nie jest możliwym spasowanie z taką dokładnością jaka sie załorzyło. Jednak próbować można a nawet trzeba.

Dzięki Porthos za info ale mam pytanie odnośnie grupy selekcyjnej jest A, B, C. Wiem że różnią się wagą, która z nich najlepsza do porobionego maluszka. Bardzo ważne bo ide niedługo do sklepu po tłoki...A jest najlżejsza a C najcięższa...jaka najlepsza???

Cytat:
2003-06-18 13:36:39, DaymoN pisze:
Dzięki Porthos za info ale mam pytanie odnośnie grupy selekcyjnej jest A, B, C. Wiem że różnią się wagą, która z nich najlepsza do porobionego maluszka. Bardzo ważne bo ide niedługo do sklepu po tłoki...A jest najlżejsza a C najcięższa...jaka najlepsza???

Przecież i tak jak ktoś chce to po prostu odciąża tłoki, a różnica pewnie miesci się w tolerancji fabrycznej (5 g)

zgadza się.. +/- 5g niezależnie od grupy..