Jakie opony na górskie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie opony założyć na górskie ?
Co myślicie o tym ?
http://www.opony-sportowe.pl/index.php?d=produkt&id=1

Cytat:
2007-06-18 20:04:19, Chwiej pisze:
Jakie opony założyć na górskie ? Co myślicie o tym ? http://www.opony-sportowe.pl/index.php?d=produkt&id=1

do kanta troche za wąskie

zależy od pogody trasy auta itd.
napisz więcej może coś sie dowiesz choć i tak każdy ma swoje upodobania...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Mar, przeciez wiesz ludzie ktorzy uwazaja ze to forum jednego samochodu to jezdza tylko malcami, wiec co sie glupio pytasz
Ta opona na pewno jest warta tych 200 zl, cokolwiek lepszego zaczyna sie od 350 (matador) a takie male rozmiary ma chyba tylko yokohama i avon. Nie wiem czy nie jest za szeroka do malca bo jakos maluchowcy w GSMP jej nie uzywaja chyba.

Opona do wyścigu górskiego w Nowym Mieście Lubawskim.
Autko 126p.

To jakie gumy radzicie ?

ja sobie takie zakupiłem nowe ale nie testowałem jeszcze. chłopaki gadają ze warto. dla ciebie polecam tą mieszanke najmiekszą na suche bo i tak robisz mało km na trasie to bedzie sie dobrze kleic. na kjsy raczej srednia mieszanka

jako alternatywe masz chyba tylko 165/60/12 yokohama a539
bardzo dobra drogowa guma z tym ze tez moze do kaszla byc za szeroka

no i wymaga felgi co najmjiej 5' ( no od biedy 4,5 )

koszt w pl od ok 220 za sztuke w tej chwili

w miniaku rewelacja

aha ( jakby co nie skus sie na falkena w tym rozmiarze - dno )

Cytat:
2007-06-18 20:04:19, Chwiej pisze:
Jakie opony założyć na górskie ? Co myślicie o tym ? http://www.opony-sportowe.pl/index.php?d=produkt&id=1

Na tyle nie obcieraja. Z przodu z dystansem 20 obciera. Powierzchnia faktyczna przylegania 135mm. Mam S2 czyli srednie. Generalnie jak sie zagrzeja to bajka. Z minusow. Ma miekki bok bo to na seryjnej oponie zrobiona. Ale trzyma o niebo lepiej niz seria. Tylko jak bedzie cieplo to opory wzrastaja i trzeba miec dosc mocny sprzet.

flapjck1 ty masz te yakohamy? zadowolony z nich jak na mokrym sie spisują? czy one raczej tylko na suchutki asfalcik?

na deszczyk polcam 2 oponki. albo nankang taki fajny jest kierunkowy tania miekka opna ja testowałem i mi pasuje oraz uniroyal 55 kierunkowa typowo deszczowa. tylko nie wiem czy ten uni w tak małym rozmiarku jest

do malca na gory? po cholere kombinujecie z niewiadomo czym, ja jezdzilem w ulewie na slowacji na secie navigator 135/70/13 z przodu i impulser 145/70/13 z tylu i przechodzilem pelnym ogniem wszystkie zakrety, ktore wcale latwe nie byly. Slowacy na Fuldach Carat Assurro plywali tam. Na suchym tez ten set sprawdzal sie wysmienicie, a komplet kosztuje niecale 300 pln wiec po co przeplacac?

Cytat:
2007-06-19 00:11:05, 3zeR_MDS pisze:
do malca na gory? po cholere kombinujecie z niewiadomo czym, ja jezdzilem w ulewie na slowacji na secie navigator 135/70/13 z przodu i impulser 145/70/13 z tylu i przechodzilem pelnym ogniem wszystkie zakrety, ktore wcale latwe nie byly. Slowacy na Fuldach Carat Assurro plywali tam. Na suchym tez ten set sprawdzal sie wysmienicie, a komplet kosztuje niecale 300 pln wiec po co przeplacac?

fulda ta co mówiwsz to chłam jakich mało

Cytat:

bo te fuldy są strasznie śliskie na mokrym

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

na poslizganie sie bokami bez meczenia siolnika są dobre wręcz idealne, takie plastikowe

A co o tym myślicie ?
http://www.opony.pl/opony.asp?idb=1866&rozmiar=26

Cytat:

popieram kolege jestem tego samego zdania mozna z ciśnieniem troche pokompinować przelatałem cały sezon w KJS i naprawde byłem zadowolony w RALLY CROSSie tez na takich latali tanie i dobre

Jeździłem na markgumach, potem na matadorze i wydawał mi sie super....dopuki nie przejechałem sie na starym michelinie...
Już nie chce jeździć na innej gumie,jest dwa razu droższy od matadora ale starcza na 4 razy dłużej,i jak trzyma...
niestety za komplet zapłaciłem 2880pln,ale warto
do malca dobry rozmiar kiedyś mialem z avona.
takiego trzeba szukać
pytanie czy opony musza byc dopuszczone do ruchu...

Cytat:
2007-06-18 22:45:00, Yankee pisze:
flapjck1 ty masz te yakohamy? zadowolony z nich jak na mokrym sie spisują? czy one raczej tylko na suchutki asfalcik?

sa suchym sa bdb na mokro w lekkim aucie jest roznie
jak jest wilgotno tylko to raczej sa srednie dosc latwo sie slizgaja (ale nie start hamowanie tylko zakrety ) , w strugach wody ida zadziwiajaco dobrze jak na ta szerokosc

generalnie miniak na deszczu to najlepiej sie na debicy frigo 138/80/12 spisuje