[126] Wycieraczki problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wracają z wyjazdu spaliłem silnik wycieraczki w maluszku i mam pytanko czy ktoś montował inneniż seryjne silniki wycieraczek, jakieś szybsze bo ten z malucha nie chodzi za szybko:/

dołączam sie do pytania?

o ile sie nie myle mozna miec silniczek z seja z tylu jak sie robi jedna wycieraczke a na dwie hmm mysle ze by tez podszedl przedni z seja ale moge sie mylic (nie probowalem bo u mnie wycieraczki chodza ok i nie narzekam )

pozdr

Z Seja jak by podszedł to by był LUX!! Nawet z CC już by wystarczyło

BMW 3 ...rekin

Cytat:
2005-02-20 00:56:35, Domingez pisze:
BMW 3 ...rekin

More info please

Domingez jakieś szczegóły??

wycieraczki chodza ok w maluchu... wystarczy przesmarować porzadnie mechanizm i założyć dobre ramiona bez luzów...

Cytat:
2005-02-21 11:36:52, sFiatowiec pisze:
wycieraczki chodza ok w maluchu... wystarczy przesmarować porzadnie mechanizm i założyć dobre ramiona bez luzów...

A wyprzedzales kiedys tir'a podczas ulewy?

Cytat:
2005-02-21 12:31:42, eLMo126 pisze:
A wyprzedzales kiedys tir'a podczas ulewy?

No właśnie, wystarczy nawet za nim jechać i się nie da!! a co do przesmarowania to pieprzenie kupiłem silnik wycieraczek i cały nowy mechanizm, Ramiona i lipa :/

mam problem. wycieraczki na pierwszej pozycji wysuwają się tylko do kąta 45 stopni a pozniej ani się nie chowaja nic. na pozycji drugiej chodza normalnie a jak wyłacze je to zatrzymuja się w danej pozycji wcale się nie chowaja. Co tomoze byc??

Cytat:
2007-06-22 12:34:04, bassman1986 pisze:
mam problem. wycieraczki na pierwszej pozycji wysuwają się tylko do kąta 45 stopni a pozniej ani się nie chowaja nic. na pozycji drugiej chodza normalnie a jak wyłacze je to zatrzymuja się w danej pozycji wcale się nie chowaja. Co tomoze byc??

To jest problem stary jak świat ale nadal nie znalazlem racjonalnego rozwiązania. U nas jest to samo i już wszystkiego próbowalem (wymiana silnika, styków) i nic, przelożylem nawet wszystko ze starej instalacji gdzie wszystko dzialalo si i nic to nie dalo, więc problem tkwi gdzieś po stronie elektryki, znaczy sie kabli, może jakiegoś brakuje choć robiliśmy ją sami ze schematem w ręce i żadnego kabla nie brakuje.

ze starym silniczkiem wszytko hulało dzisiaj jak napisałem to poszedlem do malca to na suchej szybie przejechał na kazdej pozycji i chował się jak nalezy. nie wiem czy wina nie stoi w tym czarnym czyms przy silniczku.

Ja tam też nie wiem, czytalem że ktoś wyczyścil styki w "tym czymś czarnym" i pomoglo, może to to w twoim przypadku, ale u nas niestety nie