| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-06-19 17:30:54 maglownica na allegro - ktoś kupował ostatnio, chyba coś koło 400 pln |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-06-20 00:16:33 Wg mnie kupowanie używanej maglownicy mija się z celem, gdyż nigdy nie jesteś w stanie zweryfikować co nabywasz.
Rozwiązania to: - Nowy oryginalny magiel (na Allegro za ok. 450 - 500 zł. od zaufanego sprzedawcy) - Wymiana obecnej maglownicy na regenerowaną w profesjonalnej firmie (ok. 250 - 300 zł.) Wymiana magla nie należy do czynności przyjemnych, a cena na poziomie 200 zł. jest jak najbardziej do przyjęcia. Pozdrawiam - SpeedR |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-06-20 07:10:55 Ja kupowałem. Jest gość na allegro który handluje częściami daewoo za magiel ze wspomaganiem dałem 520 zl ( nowy na gwarancji ) Obecnie ich nie posiada wystawionych na allegro ale tu masz jego jedną z aukcji gdzie masz telefon zadzwoń on dużo cześci nie wystawia - Facet uczciwy mi nawet za friko przy okazji dowiózł magiel do domu.Magiel daewoo |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-06-20 08:29:12
Maglownica to raczej nie będzie
Ja bym stawiał na górne poduszki kolumny McPersona. Tuleje wahacza odpadają, bo na przeglądzie by wyszło, że są wywalone
Miałem w Espero to samo. Po wymianie jak ręką odjął
Pozdrawiam |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-06-20 08:57:15
A ja mam dokładnie to samo przejazdy kolejowe trmawajowe na skreconych kolach. Magiel nowy wymieniony i dalej to wiec na 100% to nie magiel |
tommi-j Renault małopolska | 2007-06-20 09:14:43
ufff. ulżyło mi
Nie uśmiechało mi się "bawić" w wymianę maglownicy (spore koszty). |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2007-06-20 11:19:18
Spróbuj podjechac do gościa, bardzo fajny koleś, powołaj się na Krzyśka od srebnego espero.
Co prawda nie gwarantuje super ceny , ale gość jest rzeczowy i nie skubie z kasy. Daj znać czy skorzystałeś. |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2007-06-20 11:29:01
Może końcówki drążków kierowniczych? One mają takie objawy. Tylko jeżeli to one, nie wstawiaj oryginalnych a te oplowskie. Na pewno pojeżdżą dłużej. |
tommi-j Renault małopolska | 2007-06-20 12:49:21
Na zewnętrznych koncówkach drążków kier. mam przejechane ok. 30kkm, więc możliwe, że już padły. Nie wiem tylko czy wtedy kupowałem oryginały, czy zamienniki. Kosztowały coś ok.30zł/szt. Stuki są wyraźnie wyczuwalne na kierownicy i słychać je właśnie z okolic maglownicy. Zastanawiam się jeszcze czy nie są zużyte same drążki kierownicze, lub ich mocowania do listwy zębatej
Ale nigdy tego nie rozbierałem i nie mam pojęcia jak to tam jest zbudowane |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-06-20 13:24:03 Stuki na skręconych kołach mogą być spowodowane:
- umierającym przegubem (najczęściej zewnętrznym), przy dalszej eksploatacji zacznie "strzelać" przy skręcie - Uszkodzone przeguby kulowe wahacza Inne dziwne dźwięki, możliwe do wykrycia w czasie jazdy zarówno "na wprost" jak i "przy skręcie", szczególnie na nierównościach to: - wybite końcówki drążków - wybite mocowania drążków przy maglownicy - uszkodzona maglownica - uszkodzone górne mocowania amortyzatorów (poduszki) - uszkodzone osłony "tzw. grzyby" amortyzatorów przednich z podkładkami sprężyn - pęknięte sprężyny Pozdrawiam - SpeedR |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2007-06-20 21:40:18 A co jest jeśli przy ok 120km/h kierownica mięknie...odczucie jest takie jakby wogóle magla nie było. Pojawiają się też jakieś drgania , ale nie potrafię zidentyfikować źródła.Napęd zachowyje się jakby łożysko mielił.
Dodam ze ostatnio wymienione były końcówki drążków kierowniczych, końcówki wahaczy oraz ustawiona byla geometria . Ogólnie jazda to udreka. [ wiadomość edytowana przez: AsterixGal dnia 2007-06-20 21:44:25 ] |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-06-20 23:29:33 Temat przeszedł na dziwne stuki to powiedzcie mi panowie co ja moge miec Wlasnie wrocilem od dziewczyny a po drodze najpierw cos jakby dupnelo glosno przy kole od kierowcy przednim, a pozniej jak jechalem to wjezdzajac kolem przednim, od kierowcy na dziure czy mulde byl odglos jakby ktos metalowa rurka uzdezal w garnek albo jakby wydech udezyl w podwozie, i drugi objaw jaki mam to na postoju przy skrecie w prawo jest dzwiek jakby sprezyna przeskoczyla, pojawia sie raz pozniej odkrecam kierownice niema dzwieku, i spowrotem jak krece znow raz przeskok. Oba dzwieki dochodza z miejsca gdzie zamocowany jest makperosn i jest to dzwiek wyraznie z gory a nie z dolu (czytaj--> drazki wachacze itd wszystko cicho chodzi) auto trzyma sie drogi normalnie czyli tez nie sam makperson ja bym obstawial poduszke lub sprezyne ale raczej nie peknieta bo auto stoi jak stalo macie jakis pomysl? Bo jutro mam przeglad i musze cos wykombinowac.[ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2007-06-20 23:30:24 ] |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-06-21 07:18:45
To napewno nie końcowki. Jezeli masz tak samo jak ja obstawiam albo poduszki amorków albo nie wiem co. Ja razem z maglem zmienilem cale drazki wraz z koncowkami. I to nie to. Pozatym na dolach cos mi metalicznym odglosem nawala z ;ewej strony i nie wiem co to. |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-06-21 08:59:07
a w jakich momentach ci to pyka?? ja wczoraj wymienialem koncowke drazka, sworzen i manszete i dzien wczesniej poduszke kolumny mc'persona i po zlozeniu okazalo sie ze cos niemilosiernie na dziurach stuka
wiec znow samochod an lewarek i obserwujemy i co i nic 0!!
zandego luzu ani nic co by moglo obcierac
wiec sprawdzamy wszystko od nowa i nic. juz zrezygnowany ciemno sie zrobilo ale dalej szukam i co sie okazalo
to co na czerwono zaznaczone czyli oslona amortyzatora podwinela sie kawalek i na wiekszych dziurach obcierala o amortyzator i wydawala takie pukniecie
i pomyslec ze takie male g*** a tak potrafi czlowieka wpienic |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-06-21 13:40:53 Dziekuje Jabuszko i Misiek za podpowiedz ale wylazlo szydlo z worka co sie okazalo, pieprzlo to na co stawialem ale na oko nie bylo widac dopiero jak na przegladzie dzwignol mi autko to sie okazlo ze wielkie dup jakie wczoraj mialem to pekniety zwoj sprezyny, ktory obecnie wydaje metaliczny dzwiek odbijajac sie od calej sprezyny a na postoju to przeskakuje sprezyna. Dla zainteresowanych:
-Sprezyna przod 69 zl w serwisie Daewoo -w Inter Cars 79 zl po znizkach -nie wiem jeszcze ile w hurtowni -Wymiana sprezyny w serwisie 70 zl (z ciekawosci spytalem) Jakby tak nie daj Boze jeszcze poduszka tez byla do wymiany to -koszt w serwisie 52 zl -w Inter Cars - 40 zl po znizkach |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-06-21 17:41:32
A nieprawda, bo 57 : ASO w Katowicach. |