Głośniki po raz kolejny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Niestety nie znalazłem nic na tym forum dotyczącego głośników firmy Peiying. Wiem wiem - zapewne powiecie chińszczyzna i że lepiej dołożyć do czegoś już sprawdzonego. Mnie jednak interesuje coś niedrogiego bo nie planuję starów w zawodach car audio. Mam do wydania nie więcej jak 200PLN na 4 głośniki (przód i tył), więc nie spodziewam się też ogromnej rewelacji. Upatrzyłem sobie na tył dwurożny model PY-1686H i na przód również dwudrożny PY-1085F.
Czy jest ktoś, kto miał, bądź ma styczność z taką "technologią"? Bardzo proszę o jakieś info na ten temat.

nie znam tej firmy ale powiem ci ze glupota jest ladowac sie w jakas tam neiznana firme!

Ja etz chcialem zrobic po taniosci i wybralem w koncu taki zestaw markoy BLAUPUNKT-a

na tyle mam te glosniki:
KLIK

na przod z nastepnej wyplaty bede montowal te:
KLIK

gra to pod samym radiem i podoba mi sie tak jak jest i napewno jest to o wiele lepszy wybor niz jakies tam nieznane firmy!
No i miescimy sie w tych 200 zl

Pozdrawiam
Jabcok "elektryk"

[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-05-23 15:24:01 ]

kup sobie coś firmy boschman - na allegro jest tego trochę, wg mnie tanie i dobre głośniki

na przód daj koniecznie odseparowany zestaw z tweeterami
a na tył głośniki koaksjalne

czytaj: przód to glosniki powiedzmy 13cm plus tweetery osobno (na zwrotnicy wbudowanej lub zewnetrznej) a tyl glosniki współosiowe (2-drozne lub 3-drozne), boschmanny jak nie masz jakichs specjalnych wymagan zadowola Cie cenowo i jakosciowo, podobnie jak np. mac-audio.

Cytat:
2007-05-23 15:23:00, Jabuszko pisze:
na tyle mam te glosniki: KLIK

Jablek a na tyle przypadkiem glosniki nie sa owalne a nie okragle??

Cytat:
2007-05-23 18:01:31, Torp12 pisze:
Jablek a na tyle przypadkiem glosniki nie sa owalne a nie okragle??

Nie, są okrągłe

No cóż, widzę, że nie ma chyba nikogo w tym gronie co, by takowe miał. Czytałem że Peiying dopiero wchodzi na nasz rynek szczycąc się pokazowym autem demo. O Boschmannie też już myślałem lecz znajomy mówił żebym poszukał czegoś innego . Podobno testy Peiyinga nie wypadają najgorzej. Może warto zaryzykować, tym bardziej, że za 2 dwudrożne (śr 16cm) i 2 dwudrożne (śr 10cm) zapłacę ok 150PLN.
A może znacie kogoś kto takową firmę już montował w swoim aucie?

widzialem produkty tej "firmy" i nawet ich demo car jest smieszny.

ja tez bym proponowal firme boschman.jak jeszcze miałem kiedyś tavrie to sprawowały sie zajebiscie .duza moc i spory magnes. Za 150zł...Więc gorąco polecam .Niedrogo a zajebiste brzmienie.Miałem też jajka alpny ,ale bez porównania .Boschmany dawały lepiej. teraz w espero mam tył .JBL zajebiście daja a zapłaciłem 300 zł a przód jakąs lipę z wolumenu za 40 zł .ale pięknie grają. plus 4 gwizdki 2 na przod w lusterkach i 2 na tył w klamkach.Jest bas ,ale brkuje mi jeszcze tego juebnięcia.Więc planuje subwoofer jakiś niewielki ok 300-400zł ze wzmaciaczem w cenie.....Jeśli chcesz tanio a dobrze.proponuje.boschmany

Cytat:
2007-05-27 00:11:58, erwin01 pisze:
ja tez bym proponowal firme boschman.jak jeszcze miałem kiedyś tavrie to sprawowały sie zajebiscie .duza moc i spory magnes. Za 150zł...Więc gorąco polecam .Niedrogo a zajebiste brzmienie.Miałem też jajka alpny ,ale bez porównania .Boschmany dawały lepiej. teraz w espero mam tył .JBL zajebiście daja a zapłaciłem 300 zł a przód jakąs lipę z wolumenu za 40 zł .ale pięknie grają. plus 4 gwizdki 2 na przod w lusterkach i 2 na tył w klamkach.Jest bas ,ale brkuje mi jeszcze tego juebnięcia.Więc planuje subwoofer jakiś niewielki ok 300-400zł ze wzmaciaczem w cenie.....Jeśli chcesz tanio a dobrze.proponuje.boschmany

Słabo

Fundusz jaki miałem przeznaczyć podniósł się do 300PLN. A głośniki na jakie się zdecydowałem będą miały logo pionka (podobnie jak radio ). Dwudrożne na przód 100mm i jednodrożne na tył 170mm. Z tego co słyszałem powinny grać bez zarzutów. Jak już zamontuję to dam znać jak to gra, bo z tego co widzę to nikt o takowych nic nie wspomina.

na przod daj 13

No i nie zgodzę się z opiniami iż na tyle lepiej zamontować głośniki coaxialne czyli dwudrożne, niestety miałem takowe u siebie w Espero i brzmiały fatalnie , jeśli tył to tylko głośnik średniobasowy firmy "Boschmann 5-star " są świetne no i cena mieści się w granicy 90pln a dźwięk no cóż dla mnie bomba ,na przodzie również seria 5-star firmy Boschmann ale z odseparowanymi tweeterami albo na podszybiu albo jak w moim przypadku na wewnętrznych maskownicach od lusterek (takie trójkąciki) jeszcze tylko odpowiednie radyjko i dla przeciętnego zjadacz chleba wystarczy no i całość nie przekracza 200pln. Polecam

Wiem może ktoś jak rozpoznać "+" od "-" na głośnikach pionka???
Żadnych oznaczeń nie ma. Dla ułatwienia dodam że wejścia na głośniku różnią się szerokością.

Oto co nabądłem :
przód

tył

W większości głośników z jakimi miałem styczność to szersza blaszka oznaczała "+"

No właśnie i ja miałem takie podejrzenia. Cieszę się że zostały poparte.

Cytat:
2007-06-08 21:31:34, Buyek pisze:
Wiem może ktoś jak rozpoznać "+" od "-" na głośnikach pionka??? Żadnych oznaczeń nie ma. Dla ułatwienia dodam że wejścia na głośniku różnią się szerokością. Oto co nabądłem : przód tył

w moim esperaku do przodu wsadzilem pioneery z tej samej serii ktora kupiles Ty z tymze wzialem 13 (przy czym zaznaczam ze nameczylem sie z ich montazem, musialem zrobic specjalne dystanse i wyciac kawalek tapicerki bocznej zeby sie zmiescily), mysle ze powinienes byc zadowolony z ich zakupu

do 13stek brakowalo Ci miejsca?

to w przypadku tych ktorzy wkladaja 16 i narzekaja ze tna drzwi, Tobie mogloby chyba brakowac miejsca do wyciecia no offence, ale nic nie trzeba ciac bo mam takie same i tylko delikatne pierscienie i spokoj

Sprzęt zamontowany. Muszę przyznać że nie spodziewałem się takiego efektu Te 10-ątki naprawdę nieźle sobie radzą i sądzę że 13 dużo by nie zmieniły. Głośniczki jak dla mnie wypas .

fakt faktem 10 czy 13 - i tak "gówniany" rozmiar i niewiele da sie wiecej zdzialac 3ma centrymetrami