Bagażnik rowerowy na haku- przepisy ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako ze nie znalazłem w szukajce, pytam: chciałbym sobie zakupić bagażnik rowerowy montowany na samym haku ,ze światłami i miejscem na tablicę. I teraz moje pytanie: jak to jest w przepisach w takim przypadku ,musze to jakoś zarejestrowac i mieć dodatkową tablicę czy mam przekładac tą z auta???

3 tablicy nie dostaniesz w Polsce, żebyś pękł, przepisy na to nie pozwalają.
Wychodzi, że na razie można tylko przekładać.

PS. Ja kupiłem zwykły bagażnik na hak na 3 rowery bez tablicy i świateł. I nie zamierzam nic przekładać.

[ wiadomość edytowana przez: Wiktorzi dnia 2007-06-13 14:57:10 ]

Mam taki hak. Tablice zrobiłem przy użyciu czarnego markera i białej kartki W razie czego mówisz że chciałeś trzecią ale Ci nie dali. Nie powinni zbytnio sie tego czepiać.

Druga opcja - w wydziale komunikacji zgłaszasz że ktoś Ci zajumał tablice gdzieś na parkingu i robią Ci trzecią. Ale za to chyba sie płaci....

Cytat:
2007-06-25 15:30:40, lukaszm_87 pisze:
Druga opcja - w wydziale komunikacji zgłaszasz że ktoś Ci zajumał tablice gdzieś na parkingu i robią Ci trzecią. Ale za to chyba sie płaci....

Trzeciej ci nie dorobią tylko trzeba auto przerejestrować.

jedyna rada to przekladac tabilce tylnie na bagaznik

Cytat:
2007-06-25 15:30:40, lukaszm_87 pisze:

dziś rejestrowałem gaz i przy mnie telefonicznie kobitka tłumaczyła petentowi , że jak ma "unijne" tablice to jest możliwość dorobienia jednej jeśli zaginęła (52zł) jeśli ma z flagą Polski to musi dorobić obie (ten sam numer , ale dwie tablice z unijnymi znakami będą) W przypadku kradzieży to już trzeba w to policję angażować - więc prościej , że się zgubiło. Nie wierzyłem w to co usłyszałem , ale urzedniczka powtórzyła mi to jeszcze raz extra

Tak więc trzeba się w swoim wydziale komunikacji dowiedzieć.

Ale faktycznie "patent" z markerem jest często zauważalny na naszych ulicach.
Ostatnio nawet takiego bez bagażnika widziałem, miał i przednią i tylną tablicę na markerach, he he

No ja ostatni widziałem samochodzik z takim bagażnikiem
i zwróciłem uwage miał na nim taką samą rejestracje jak na klapie
a więc jakoś można

Ja wlasnie dzis widzalem jak koles mial narysowana tablice na papierze .A tak wogle to jest jeszcze inne wyjscie zeby zrobil ci tablice koles z allegro ktory wyrabia tablice z imonami takie kolekcjonerskie a na srodek jako homologacja wezmiesz jakas homologacje z czegos np.ksiazka i moze kapsle sie nie skapna .Napewno bedzie lepiej niz papierek i mazaki