Pilne, czy ktos wie jak rozebrac regulator swiatel?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje pilnie rozebrac ta rączkę regulatora swiatel musze wyjac z niego kable do idą w nim , musze to skonczyc wszystko do jutra , czy ktos wie jak to sie rozbiera zeby wyciagnac te kable z tej całej ''rączki'' od swiatel ?

Ta raczkę juz odlutowalem od mechanizmu tylko teraz nie wiem jak ja rozebrac ?

Chodzi ci o manetkę na której jest pokrętło od włączania świateł??
Jeżeli tak to jak masz odlutowaną to będzie łatwiej bo składa ona się z 2 części które łączą się właśnie pod tym pokrętłem od świateł i zamocowane to jest "na wcisk" czyli musisz po prostu szarpać, poważać lub wykorzystywać inne siłowe metody aż wyskoczy, innego sposobu raczej nie ma.

Gdzieś w poradach jest naprawa zespolonego i tam właśnie jest pokazane jak zdjąć ten kapturek i przełącznik włączania świateł, ogólnie na górze i na dole masz dwa zaczepy, ale musisz to w miarę delikatnie robić, bo jak je połamiesz, to musisz wymyślić inne mocowanie, jak zdejmiesz kapturek to uwarzaj, bo są tam dwie sprężynki, które lubią wyskoczyć.

EDIT chwilka poszukiwań i proszę KLIK
jest to co prawda po niemiecku, ale z fotek będziesz wiedział wszystko

[ wiadomość edytowana przez: abraham2ooo dnia 2007-06-21 07:09:43 ]

Doszedłem bez instrukcji do ostatniego obrazka , tam nie wiem co zrobic?
CO oznacza ten ostatni obrazek ?

Czy te blaszki mam popchać w jakąś stronę czy tego już dalej się nie da rozebrać ?

Zerknij na krzywki i układ jaki jest na pokrętle i dopchnij blaszki raczej do siebie (ale nie pamiętam, którą do której, ale chyba wewntrzną do zewnętrznej). Ogólnie musi być dobry styk blaszek ze sobą, jeśli dobrze wszystko wyczyścisz i lekko dopchniesz, to powinno być ok. Zwróć uwagą, czy krzywki w pokrętle nie są mocno wyrobione.

Troche sie boje z tymi blaszkami robić bo one sa dość kruche, ale wkrótce to odkręce jeszcze raz zobacze,czyli mniej wiecej musze te dłuższe blaszki scisnąć do tego wystającego plastiku i popchać w dół ?
Dobrze to rozumiem ?