Pytanie kolegi z Lanosa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie,
mam pytanie o grzanie sie tłumika lanosie. MOj znajomy zauważył, że od paru miesięcy grzeje mu sie cały kanał z biegami itd. W lanosie jest on tuż nad katalizatorem ( chyba) Mówi że ostanio wymieniał tylny tłumik a sprawdzając spaliny powiedzieli mu że katalizator działa poprawnie. Macie może jakieś sugestie skąd może brać się tak wysoka temperatura? Czy trzeba wymienić cały tłumik, czy wina leży zupełnie gdzie indziej?

Pozdrawiam

Cytat:
2007-07-10 09:52:52, BartAdam pisze:
czy wina leży zupełnie gdzie indziej? Pozdrawiam

Zupełnie gdzie indziej. Np poniżej:

Dziękuję za cenne uwagi kolego, ale szukanie czegoś w google nie jest moja pasją ze wzgledu na brak czasu oraz niedostępnosć pewnych tematów. Pytam tutaj ponieważ wielu klubowiczów ma pojęcie o innych samochodach i doceniam fachowość tej wiedzy.Po za tym jeśli nie masz ochoty udzielić odpowiedzi a tym bardziej nie znasz problemu to prosze cię o troche wstrzemiężliwości.

Pozdrawiam i ponawiam pytanie

Cytat:
2007-07-10 10:21:52, BartAdam pisze:
szukanie czegoś w google nie jest moja pasją ze wzgledu na brak czasu oraz niedostępnosć pewnych tematów.

Wobec tego proponuję Ci zapoznanie się z czymś co się zowie NETYKIETA. Następnie skorzystaj z dowolnej wyszukiwarki i wpisz dwa proste słowa "klub lanosa".

Cytat:
Po za tym jeśli nie masz ochoty udzielić odpowiedzi a tym bardziej nie znasz problemu to prosze cię o troche wstrzemiężliwości.

Również proszę Cię o wstrzemięźliwość, bo za jej brak można trafić co najmniej na czarną listę/dostać bana/wylecieć z forum/dołączyć do dzieci neostrady itp. itd. - wybierz sobie co chcesz.

A po co mi sie rejestrować w klubie Lanosa??? Niestety ich forum nie mozna nawet obejrzeć bez rejestracji. Szukam odpowiedzi w lepszym Klubie

Wywal katalizator

jak wyzej - tunel grzeje sie przez zapchany katalizator.

katalizator bedzie korygowal spaliny nawet jak bedzie zapchany - bo bedzie tylko utrudnial ich wylot wlasnie przez grzanie sie.

Ewentualnie odpadły te metalowe ekrany nad tłumikami i ciepło poprzez podłogę dostaję się do środka