MotoNews.pl

Kampania serwisowa Hyundaia:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W czerwcu podajze od 10-23 zaczyna sie kampania serwisowa Hyundai,mozna jechac i za darmoche "przebadac "swojego bolida w serwisetak wyczytałem w którejs madrej gazetce,bodajze Auto Światod razu dziele sie ta informacjo,co by nie bylo ze sam pojadepzdr

Czy ktoś to potwierdził bo na stronce hyundai'a nic nie ma?

Tutaj coś jest
www.Hyundaifanklub.pl

Witam a w warszawie to który serwis polecacie pewnie to już gdzieś było ale jak byście mogli odpisać był bym wdzięczny Pozdrawiam Taj

Ja polecam RENOCAR do nie dawna mieli siedzibe na ul. Olkuskiej, w tej chwili przeniesli sie na ulice Zawodzie (siekierki) nie daleko siedziby TVN. A odradzam Motortest na ul. Hynka, Jak dla mnie to tam uczyli sie praktykanci na moim kochanym samochodziku A renocar to profeska, imho tak powinien wygladac serwis-warsztat

Ja byłem na czymś takim w SABACIE /Lublin/ dosłownie śmiech na twarzy. Wiem że za darmo no ale bez przesady dosłownie NIC mi nie sprawdzili tylko można by napisać obejrzeli samochód i tyle. więc nie wiem czy warto w tym roku ponownie skorzystać z tego typu gratisu ala Lubelski SABAT.
Może ktoś poleci mi jakiś serwis w Lublinie... wiem jest odnośnik polecam nie polecam nasze warsztaty no ale tam cokolwiek doszukać się... makabra /wszystko w jednym linku więc trudno wyłowić Lublin/ Był kiedyś drugi autoryzowany serwis Hyundaia w Lublinie o nazwie KOLIBER przy Al Spółdzielczości Pracy 28 tyko widzę że nie widzę tego serwisu... może ktoś wie co się z nim stało bo do SABATU już na pewno nie pojadę!

czy był ktos z was może juz na tym darmowym przegladzie???

Jutro bede dzwonil i zalatwial, wiec jak co zdam relacje

tez jutro bede dzwonił. napewno dam znac

Umowilem sie na wtorek (Kobylka) na Modlinskiej o dziwo Pan najpierw spytal jaki samochod i przebieg, potem zaczol sie platac i stwierdzil ze 25 czerwca pierwszy wolny termin. Chyba nie lubia samochodow uzywanych
W kobylce chyba nie ma wiekszego problemu wejsc na hale serwisowa ?

Witam !!!

W nawiazaniu do warsztatów ten w Kobyłce godny polecenia robiłem tam 3 przeglady wszystko ok wiem, ze sie otworzył nowy salon na bielanach przy Oczapowskiego czy ktoś tam juz był.Nowy salon bedzie takze w Pruszkowie wkrótce otwarcie.

Pozadrawiam!!

Byłem wczoraj w ASO w Szczecinie i było w miarę ok. W mojej Lantrze stukneło 150 tyś wyszło to co wiedziałem tzn. oświetlenie deski, i Pan stwierdził, że filtr powietrza już do wymiany. Reszta ok podpinał kompa też mu nic nie wykazało. Z luzów stwierdził z tyłu łącznik stabilizatora i trzeba myśleć o tulejach. z robocizną cyrka 260 pln. Oprócz tego mam myśleć o łańcuszku rozrządu bo stuka o obudowę, a myślałem, że to popychacze czy cóś takiego. Generalnie przeglądzik oceniam pozytywnie tym bardziej, że w tym tygodniu będę robił normalny więc jeszcze zweryfikuję wynik. A na normalnym np. nie sprawdzają stanu płynu chłodniczego itp. Trwało z 30 minut Pan ma taki formularz który wypisuje ale sobie zostawia.

a w krakowie?? poleca ktos jakis salon?

Bylem w Kobylce. Nie wiem czy wszystkich klientow sie tak traktuje czy tylko tych od ktorych nie wezma zlotowki. Umowilem sie na 10 ... samochod wjechal na serwis 10:32. Dziwne odnioslem wrazenie jesli chodzi o obsluge serwisu, takie od niechcenia. Tak poza tematem to przy mnie jaki Pan reklamowal ze mu samochod porysowali w serwisie, chyba go zostawial wczesniej, nie znam szczegolow.

Co do samego przegladu to zostalem poinformowany o koniecznosci wymiany filtr K&N (8 tys przebiegu), pewnie lepszy bylby oryginalny Hyundai (nie chcialo mi sie nawet pytac dlaczego). Czlowiek nie umial mi odpowiedziec na pytanie czy ten samochod jest wyposazony w kontrolke check engine, ale powiedzial ze byc moze jest przepalona Stwierdzili luz na drazku kierowniczym (zgodne ze stanem faktycznym) i ze plyn hamulcowy zawiera 4% wody trzeba wymienic (milo ze poinformowali) i... ze klocki hamulcowe pojezdza jeszcze 5 tys km (jasnowidz ).
Wybitych gumek w tylnim zawieszeniu nie wykryto.

Pojechalem glownie z powodu testera, zeby upewnic sie czy nie ma zadnych bledow.

Witam,
ja również zrobiłem bezpłatny przegląd w aso na Oczapowskiego 15 a Warszawie, działanie serwisu oceniam pozytywnie, mogłem być przy przeglądzie i porozmawiać z mechannikiem co pozwoliło mi zaoszczędzić sporo kasy na niepotrzebnych wymianach które zalecono mi kilka dni wczesniej w najlepszym ponoć jeśli chodzi o hyundaia warsztacie w Warszawie.
Zachęcam do sprawdzenia auta bo zostało już mało czasu,
Pozdrawiam,

Cytat:
2007-06-18 14:24:06, pawelts pisze:
a w krakowie?? poleca ktos jakis salon?

do wyboru masz dwa: Lipowski i Viamot
2x zaliczyłem Pana Lipowskiego w skali 1/10 dam 7
1x (wczoraj) Viamot w skali 1/10 dam 3
uzasadniam drugą ocenę:
1. Pan notuje 1.5 CRDi podnosi głowę i pyta czy auto ma LPG ...
2. zakaz wstępu na sale
3. zgłaszałem uwagi/pytania do świec żarowych, kilka zdań utkwiło mi w pamięci: ... bo świece to tak jak grzałka ... świece marki świece ... hi_scan nie wykrył błędu świec (podpowiadam, że mają osobny sterownik) ... no właśnie nie wykrył błędu.

Wybór należy do Ciebie ....

Hehe dobre Ja rozumiem ktoś z forum, normalny człowiek moze tak sobie chlapnąć. Ale w ASO.... Tak zapewnie naprawiaja jak gadają.

ja właśnie wróciłem z przeglądu w Katowicach ul. Bogucicka. Ogólnie jestem zadowolony, gdyż autko nie ma większych usterek oprócz luzu na prawym drążku kierowniczym. Ponadto chlopaki porobili mi cos przy sprzęgle, tak że przestało szarpać przy ruszaniu oraz pouszczelaniali,gdyż wlewała mi się woda pod koło zapasowe.
Jedyny minus to, że nie można wejść na halę serwisową.

Pozdro

ja zrobilem darmowy przeglad u Lipowskiego w Krakowie...

sprawdzili wszystko to co mieli sprawdzic...
2 usterki znalezli...

obroty mi podregurowali...
pelna diagnostyka kompem...

i bardzo mila obsluga...

tylko ten godziny otwarcia od 8 do 16...

... jestem bardzo zadowolony...

i nie wzieli ani grosza....

Witam.
Byłem na darmowym w "AHD" Dmowskiego 121. W Poznaniu jest to jeden z trzech ASO Hyundaja (w dwóch są darmowe przeglądy). Zimą byłem w Grisbi-Tre na Donej Wildzie bodajże.
Oba przeglądy można uznać za dość rzetelne, panowie nieźle ubrudzili sobie ręce i wyprodukowali listę usterek mniej więcej zgodną ze stanem mojej wiedzy . w AHD dodatkowo siknęli oliwką trzpienie amortyzatorów, które zaczęły niedawno popiskiwać, bo stał parę upalnych dni... Do tego (płatna już oczywiście) wymiana oleju 5W30 Elf, naklejka na filtr z datą i typem oleju, obsługa rzeczowa.
Doświadczenie z przeglądami wskazuje jednak na to, że warto przeglądy robić regularnie i w różnych miejscach; na poprzednim przeglądzie wskazano mi kilka usterek, których nie zauważono na bieżącym Generalnie jednak warto skorzystać, bo zawsze to jakaś oszczędność.