| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
retroav OMEGA A warszawa | 2007-06-23 19:51:56 Nie działa ani głowny , ani kasowalny , miałem kiedyś podobnie w audi , ale nie działał też przy tym licznik (wymieniłem linkę i po problemie) a tu licznik działa tylko kilometry nie lęcą.
Gdzie szukać problemu? Omega A , licznik z obrotomierzem o ile ma to jakieś znaczenie. Z góry dzięki! Pozdrawiam |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2007-06-23 20:06:00 slimacznica czy jak to tam sie zowie. Poszukaj w wyszukiwarce, jak dobrze pamietam w poradach powinno byc o tym napisane przez Pabelo ![]() |
sebekm Świdnik | 2007-06-24 14:39:19 Witam,
ja też miałem taką sytuację w omie A, przy czym prędkościomierz działał. U mnie przyczyną był trybik, który znajduje się po prawej stronie tego górnego licznika kilometrów. Okazało się, że się ślizgał, a później wysuwał do brzegu z całym elementem przytrzymującym trybiki. (niestety nie znam fachowych nazw). Musisz rozebrać licznik i zobaczyć co mu dolega, tu masz opis jak się do niego dobrać: http://www.bestiales.pl/porady/podswietlenie_kokpitu Ja rozbieranie kierownicy sobie darowałem. Pozdrawiam |