15" x 7" w DF ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko : czy felgi 15' na 7' (opony 205/50) wejdą do DF-a ?
i czy czasem ktos nie ma takiej jednej felgi (BORBET),(lub nie wie gdzie i za ile można taką dostać?)bo mam trzy - jedną szlak trafił PILNE!!! ---- DZIĘKI

nie mam jak sprawdzić bo auto mam u blach.,właśnie sprawdzilem i do mirafiori pasują

ja mam Ats cup 15' opona 205 profil 50 mieszcza sie w duzym ALE na przyd poczebne dystanse i sruby i pozatym trze o nadkola z przodu i z tylu wiec jeszcze czeba wzmocnic zawieszenie zeby sie nie wyginalo czy jakos tak

no i jak sie na tym jeżdzi bo do tej pory to na 14' 185/65 jeżdziłem? co do zawieszenia to też planuje utwardzić,
Pozdro.

FATALNIE naprawde , kreci sie fatalnie , na parkingu oczywiscie , promien skretu gorszy , licznik zle liczy km/h , niemoge wziasc 3 osub bo wszystko trze na dziurach dobrze sie jezdzi samemu , tylnie kola hacza zreszta przednie tez , w osiagach lekki spadek , spalanie lekko wieksze ale te wszystkie zeczy mozna zrobic , tak mysle zeby dolozyc 1 piuro na tyl zeby sie nie uginal tak a na przud dac jajkies gumy w sprezyny , czeba kombinowac ale zato jaki prestisz , 125 wyglada przepieknie na felgach , wiec polecam alu fele choc jest troche klopotow z tym

a nie wiecei jak sie jezdia na 14"?? tak rzedu 185. bo ja bym takie chciał założyć

14 i 185 hmm bedzie lepsze czymanie i niebedzie wymagane wprowadzenie tylu zmian np: dystanse , niebeda poczbne na pdzud i sruby powinnym byc dobre , powinno sie ladnie prowadzic troche gozej z parkowaniem no ale to i tak nie ten prestisz co 205

eee mi narazie styknie to co chce załozyc.. moze kiedys to zmienie.... narazie na to musze kase uzbierac

Dax ma u siebie takie felgi
felgi Ronal wzor37 7x15 cali + dystanse
przód: GoodYear 185/55/15
tył: Pneumant PN550 205/50/15

i raz sie z nim widzialem rok temu na zlocie w rudnikach. Tylko nie wiem czy ja mialem takie wrazenie ale strasznie wysoko byl jego Fiat postawiony, albo moze mi sie zdawało, i nie wygladało zeby gdziekolwiek obcierał.

Kania jezdzi na ATS Cup 15 calowych z przodu chyba 205 z tyłu 225, wiem ze z przodu poszerzał sobie domowym sposobem błotniki a nadkoli nie ma.

Także wejsc wejda.... tylko nie wiem po co komu takie szerokie kapcie

185 na 7' feldze ja sie zastanawiam czy 195 nie będzie za wąska???
jakie te dystanse(z przodu i z tyłu)gdzie i za ile??
gdzie można jedną fele kupić(borbet typ A 15'/7' 4x9

ja po wielu przemyśleniach założe felgi 14" o szerokości opon 185 z kierunkowym bieżnikiem , a felgi stalowe z vw golfa 3,wyglada to bardzo ladnie i nie bede miał trudności z manewrowaniem przy parkowaniu itp, będę musiał tylko przetoczyć przednie piasty a z tyło zamocować linke od ręcznego jakoś na resorze bo by obcierała,felgi nie będę ruszał bo może sie jeszcze kiedyś przydadzą do jakiegoś auta
montuje to co mam

Cytat:
2003-05-18 21:25:50, mar125 pisze:
185 na 7' feldze ja sie zastanawiam czy 195 nie będzie za wąska???
jakie te dystanse(z przodu i z tyłu)gdzie i za ile??
gdzie można jedną fele kupić(borbet typ A 15'/7' 4x9

dystanse ja mam z przodu 28mm ale to sa na kapcia 205 (BO AUTO ZAJEBISCIE WYGLADA NA TAKICH PAPUTACH zreszta KONIU sam zobaczysz w Krakowie efekt ) a jezeli chcesz zalozyc na 15' 195 to jasne ze wejda nawet 185 naciagniesz wtedy dystans nawet niebedzie poczebny no moze 5mm ale niemam pewnosc wiem jedynie ze ja mam 28mm z przodu , dystans domowej roboty

czy ja wiem 205? 195 na tył 175 lub 185 na przod obie o jak najniższym profilu obniżyć fure ile sie da i efekt murowany

[ wiadomość edytowana przez: Stawik dnia 2003-06-17 18:12:37 ]

[ wiadomość edytowana przez: Stawik dnia 2003-06-17 18:13:43 ]

Cytat:
2003-05-18 09:54:17, Koniu pisze:
Dax ma u siebie takie felgi
felgi Ronal wzor37 7x15 cali + dystanse
przód: GoodYear 185/55/15
tył: Pneumant PN550 205/50/15

i raz sie z nim widzialem rok temu na zlocie w rudnikach. Tylko nie wiem czy ja mialem takie wrazenie ale strasznie wysoko byl jego Fiat postawiony, albo moze mi sie zdawało, i nie wygladało zeby gdziekolwiek obcierał. [/CIACH]

teraz na przod mam juz nowki oponki Continental Premium tez 185/55/15 (oponiaz przy wyważaniu był w małym szoku - czysta felga bez ciezarków + swiezo zalozona oponka były od razu idealnie wywazone).
Co do dystansów to jezdzilem na 3x5mm dystans fabryczny, ale po klopotach z centrowaniem, mam tylko 1x5mm fabryczny. Tylko, ze ja mam felgi z ET29 - czyli sporo odsadzone na zewnatrz.
A w Rudnikach Koniu to cos Ci sie zdawalo - moj tyl był zawsze na std wysokosci - to Kania miał zadarty zadek.
Przód nie obciera wogóle, a tył tylko przy komplecie pasażerów, lub na duuużych przechyłach - i to nieznacznie o nadkola.
Przyspieszenia, zwrotnosc, predkosc max, ekonomicznosc - pogarszają się.
Trzymanie sie drogi, oraz hamowanie - polepsza sie rewelacyjnie.