| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-04-04 16:59:54 Mnie kiedyś u lakiernika polerowali z b.dobrym efektem chyba "facrelą" ...myślę że pasta w stylu "automax" czy coś z serii lekkościernych "tepmo-watych" czy K7 też jest odpowiednia ...
A może podpowie Ci więcej informacja na stronie dystrybutora takowych szpecyfikuf ??....niedawno dostałem ten link od Czarka R. pasty ścierne ...KLIK ! ichni strona główna strona główna pastowców klik! |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-04-04 17:51:06 Wez klik se kup paste w klik sklepie. pozniej klik paste na sciereczke... i klik polerujesz... do tego stopnia az klik bedzie ładna lampa klik. tylne tez se mozesz delikatnie kliknąc. |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-04-04 20:09:09 mam podobny problem, ale dodatkowo chcialbym rozebrac lampe (bo w srodku straszny syf, i mysle ze plukanie niewiele da), czy ktos zdejmowal klosz? A jak nie to gdybym go zdjal to czym najlepiej kleic zeby nie lalo sie i nie parowalo? |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2006-04-04 20:24:59
Mi zafajdała się lampa jak zgubiłem zakrętkę od żarówki.Po roku całkiem zmatowiała.Udało mi się kupić lampę z potłuczoną obudową,ale gładką szybką i błyszczącym lustrem cena około 40zł.Szkło da się odkleić podgrzewając np.suszarką do włosów i delikatnie podważając jednocześnie przecinać ciągnący się klej (coś w rodzaju auto kitu). Po zmontowaniu całości szkło przykleiłem na silikon.Nic nie paruje.Tylko nie dotykajcie lustra palcami bo zostają ślady. Przy próbie wytarcia zostają rysy. |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-04-06 20:12:56 dzisiaj bylem na warsztacie blacharsko-lakierniczym, chlopaki mi powiedzieli ze takie rzeczy to robia papierem sciernym 2000-2500, a pozniej pasta lekko scierna (wymienili mi jakas dziwna nazwe) i maszyna polerska, mowia ze pozniej lampa wyglada jak nowka. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-04-06 20:20:41
Ale tylko z zewnątrz. jak odbłyśnik brudny albo wypalony to niewiele pomoże ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-04-07 12:51:48 Ile minut polerowałeś ?
Ja dobre 10. Dziś pomęczę jeszcze z 15 mocno trzymając |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-04-07 13:14:14 Jeśli ktoś używał żarówek bez filtra uv to polerowanie nie pomoże - szybka z poliwęglanu robi się matowa 'w masie' czyli w całej grubości szybki pojawiają się mikroskopijne pęknięcia powodujące matowienie. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-06-26 15:56:44 Papier można używać śmiało.
Jednak głównie efekt daje wiertarka i pasta... Mam praktycznie nowe lampy. Xenon od board od czwartku
Będą zdjęcia vs auto Walusia |