Kanaliki odprowadzające wodę.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam pewien problem. Zawsze po deszczach mam mokrą tapicerkę drzwi kierowcy na spodzie oraz dywanik pod pedałami (głównie po lewej, strona sprzegła).
Nie wiem czy winę zwalac na uszczelkę w drzwiach, tylko i jeśli tak to którą?

Wiem że są dwa odpływy wody pod maską jeden po lewej a drugi pod filtrem przeciwpyłkowym. A gdzie są inne?
(nie mam szyberdachu)

Gość od klimatyzacji powiedział mi ze jest jeszcze przynajmniej jeden który odpowiada za odprowadzanie wody z klimy i ten tez należałoby sprawdzić i w razie czego wyczyścić.
Moglibyście naprowadzić mnie na umiejscowienie tych odpływów? Jakies foty, schematy?
Niby pierdoła ale denerwujaca.
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia

rurki są po lewej i prawej stronie skrzyni biegów. Od spodu widać je dość dobrze, aby sprawdzić czy drożne, zatrzymaj się w suchym miejscu dojeżdżając do niego z włączoną klimą, zaparkuj i wyłącz klimę, powinny pojawić się pod samochodem dwie plamy od wody skroplonej w układzie.

Cytat:
2007-07-02 10:38:42, Diro pisze:
rurki są po lewej i prawej stronie skrzyni biegów. Od spodu widać je dość dobrze,

Dziękuję za odpowiedź. Dzisiaj przez Wrocław przeszły gigantyczne ulewy i znowu mam mokro. Muszę posprawdzac wszystkie odpływy, w weekend biorę wąż ogrodniczy i przepłukam kanał na prawyn nadkolu pod filtrem przeciwpyłkowym. Zobaczyłem że w górnym rogu (strona kierowcy) odstaje mi od dachu na pół centymetra uszczelka szyby i pewnie tamtędy się leje do środka. Muszę teraz pomyśleć jak to dziadostwo zasklepić. Nie wiem czy przykleić czy załadować silikonem?

Pozdrawiam