Jaki polecany moduł domykania szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Ostatnio na spocie rozmawiałem z Dieselką że przydałoby sie wykombinowac domykanie szyb. Wkurza mnie że zapominam o zamnkieciu i gasze silnik. Musze pózniej właczyc i domnkąc.
Czytałem w wyszukiwarce i ponoc jakis moduł md 14?
Widziałem kilka na allegro ale nie wiem który wybrac. Czy ktoś miał jakieś doświadczenia w tej materii i może polecić modół z zabezpieczeniem pradowym, bo doczytałem ze taki chyba jest najlepszy. Czy moduł tylko domyka szyby po wyłaczeniu zapłonu czy tez działa przy właczonym silniku np. przy otwieraniu szyb czy trzeba cały czas trzeba nacskac przycisk otwierania. Czy wystarczy nasinąć raz i szyby sie otwieraja na full.
Potrzebuje moduł do domykania 2 szyb.
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: arti31 dnia 2007-06-26 01:52:46 ]

Powered By Asior KLIK

jak masz troche umiejetnosci w elektryce to poradzisz sobie, a jak nie to sluze pomoca.

To jest jakas alternatywa . Tylko co z zabezpieczeniem pradowym bo w tym układzie nie widze. Nie jestem przekonany do motowania pająków w aucie a nie bardzo mi sie chce trawic płytki.
Miałem kiedyś takiego pająka w maluszku(płynny regulator pracy wycieraczek) i działało bez zarzutu aczkolwiek...

A może lepiej od razu zainwestować w jakiś alarm z domykaniem szyb?

[ wiadomość edytowana przez: arti31 dnia 2007-06-26 01:37:46 ]

seryjnie w mk4 i tak nie bylo zabezpieczenia pradowego, a uklad jest podpinany pod sterownik centralnego zamka ktory po zamknieciu auta podaje impuls masowy przez 30s. Tak jak pisalem podpinalem to pod sterownik (magicar), czy istnieja takie z wbudowana funkacja domykania ? watpie............... predzej jakis sterownik centralnego (na pilota) + uklad domykania szyb (cos kolo 80zł chyba) wiec całościowo sterownik + domykanie szyb =160zł + ew montaż (chyba ze samemu) a w moim przypadku 80zł za wszystko

mpw-2 lub mpw-4 jak sie maja podnosic parami