Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-08-02 15:51:58 Witam,
Dzisiaj esperak mnie niemiło zaskoczył. Podczas jazdy raz szarpnął i po jakimś kilometrze zaczęła migać kontrloka silnika (ta żółta) i samochód zaczął wariować. Zatrzymałem się na światłach, dodałem gazu, a wskazówka obrotomierza zaczęła latać między 500 a 1500 obrotów (na wciśniętym gazie). Po chwili samochód zgasł a ja zostałem na światłach przy dworcu centralnym. Nie dało się już go odpalić (auta). Dwóch robotników pomogło mi zepchnąć auto na tą wysepkę pod mosatmi przy centralnym. Podzwoniłem troche po kolegach (wszyscy w pracy). Po ok. 15 minutach w akcie rozpaczy spróbowałem jeszcze raz go uruchomić. Uruchomił się bez problemów, wróciłem bez problemów na Ursynów i na razie wszystko ok. Acha, jak się zaczął ten problem, to coś strzeliło chyba przy wydechu. Od czego tak się mogło stać? W niedziele musze przejechać 380km i wolałbym dojechać cało. Czy reset kompa może pomóc? |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-08-02 16:10:42 po pierwsze słyszałem że resety kompa ponoć gówna dają...
po drugie, przez ostatni tydzień miałem podobne objawy do twoich, obroty szalały, raz mi gasł, raz utrzymywał obroty na poziomie 1500, a raz na 500 co pododowało trzęsienie silnikiem... przy ruszaniu cholernie szarpał... najczęściej jednak gasł, po czym trudno było ponownie odpalić... no i oczywiście kontrolka silnika świeciła się non-stop... okazało się u mechanika że miałem walnięty czujnik położenia przepustnicy i czujnik położenia wału korbowego... odydwa były mocno nadtopione... nie obyło się bez wymiany obydwóch... każdy znich to koszt 150pln... czyli około 300pln + robocizna... teraz espero chodzi mi zajebiście płynnie, nie szarpie, silnik jest bardzo elastyczny, i od naprawy ani razu kontrolka silnika się nie zapaliła... [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2007-08-02 16:13:27 ] |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-08-02 17:01:46 my w espero nie mamy czujnika położenia wału korbowego...
mamy za to cewkę w aparacie zapłonowym, która poniekąd pełni jego rolę i która kosztuje 30 zł. no chyba że ten mechanik wymienił moduł zapłonowy - to cena jest ok. Cameel - wymień tę cewkę w aparacie (poszukaj na forum jak to zrobić, bo zniszczysz aparat zapłonowy) jak to nie pomoże - wymień moduł zapłonowy. |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2007-08-02 18:04:53 Jak pisze Robert_S - cewka impulsatora.
Wymień to natychmiast, bo możesz nie dojechać na miejsce. Pzdr. |
![]() Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-08-02 20:32:12 Dzięki za pomoc, już wiem o co chodzi.
Mam pytanie. Czy ktoś z was mieszkajacych w Warszawie miał cos takiego, umie to zrobić i jutro ok. godz 18 mógłby mi pomóc? Dojadę (jak się uda) we wskazane miejsce. |