| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-06-25 00:38:53 Chcialbym cos calej braci klubowej pokazac a mianowicie. W moim miescie jest cos takiego co sie nazywa Kopiec Wyzwolenia.
Jest to najwyzszy punkt w okolicy, usypany dla upamietnienia powstan slaskich. Po krotkiej histori trzeba cos powiedziec w temacie ktory postanowilem przyblizyc, a wiec przy tym Kopcu jest duzyyy parking ktory sluzy tez jako ladowisko dla helikopterow przywozacych chorych do Wojewodzkiego Szpitala Chirurgi Urazowej w Piekarach. Do Kopca sa dwie drogi dojazdu. Mysle ze to co wam pokaze, mialo na celu uniemozliwienie jezdzenia wieczorem na parking par w samochodach, w wiadomym celu bo tak bywalo ale chyba ktos przegiol pale. Po pierwsze Kopiec jest miejscem spotkan mlodziezy, a wiec jak sobie ktos wieczorem zrobi kuku (czytaj --> krzywde) to jak tam karetka dojedzie? I jak dojedzie karetka pod helikotper, juz nie mowiac o sytuacji w ktorej ktos uczynny podmieni w nocy klodke dla jaj, bo wiemy jaki mamy kraj. Ale ocencie sami takie cos powstalo na obu drogach dojazdowych do kopca:
A TO JUZ JAK DLA MNIE SZCZYT CIEKAWE CO NA TAKIE OKRESLENIE MA KODEKS DROGOWY BO ZNAKI POWINNY BYC ZROZUMIALE DLA WSZYSTKICH A NIE ZE SA DOWOLNIE INTERPRETOWALNE
I KLODECZKA
|
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-06-25 00:50:11 Eee... Co za fun bzykać się przy kopcu...
Ja tam wolę las, albo pole... Laski nie narzekają |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-06-25 07:07:50 smiejcie sie ale u nas to naprawde swego rodzaju "kult" kopca.
kazdy ktoś kto ma znajomych przynajmniej raz spotkal sie na kopcu zeby po prostu pogadac. parki jezdza tam na maly parking porobic swoje "parkowanie"; wieksze ekipy spotykaja sie wieczorem w roznych celach na duzym parkingu pod kopcem. teraz miastu sie to chyba nie spodobalo tylko nikt nie wie czemu - jak mlodzi znikna z kopca to to miejsce zostanie zapomniane (starsi jezdza tam raz na rok). fakt faktem na kopcu czasami ktos zapali jointa ale to nie jest pierdolony powod zeby go zamykac na noc - w ogole smiech na sali jakis, ja pierdole. plac zabaw by albo chociaz chustawke postawili debile dzieciom a nie kupowali szlabany na kopiec. kylos: nie wiesz pewnie ale te pierwsze zdjecie w dzien kopca to ja robilem i to moja stronka piekarscy bikerzy i ta prace o piekarach tez to ja
[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2007-06-25 07:08:44 ] |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-06-25 10:58:33
Patrz Cwikus jaki ten swiat maly ![]() ![]() jeden strzal w necie i od razu trafiony ale przynajmiej nie oberwie mi sie za prawa autorskie do zdjecia ![]() |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-06-25 16:25:41
Ja bym wręcz powiedział, że to doskonały powód aby wybrać się w Twoje rejony na rekonesans
Pozdrawiam - SpeedR |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-06-26 00:35:53
ja tam robilem tyle jointrekonesansow ze mozna by pewnie usypac drugi kopiec z tego co ja tam spalilem ![]() |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-06-26 01:02:10 Abstrahujac od jointow Szlaban przezyl dwie noce dzis ktos z niego zrobil rogala ![]() ![]() ![]() |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-06-26 23:36:37 I szlaban wywiezli zlomiarze, no chyba ze miasto zdemontowalo do naprawy, a dzis juz bylo wieczorem na kopcu kilku amatorow ![]() ![]()
i |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-06-27 13:20:26
To już wiem, że będę poruszał się w tych regionach jadąc na urlop
Pozdrawiam - SpeedR |