Za bogata mieszanka gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam golfa II 1.3 NZ i instalacje drugiej generacji Elpigaz i jest taka sytuacja że na wolnych obrotach są za wysokie spaliny a na wysokich spadają dodam że na bęzynie jest wszystko OK

Myślę, że regulacja załatwi problem.

Witam niepamietam dokładnie ale jeśli jest to wielopunkt a golf 1,3 hyba taki był to moim zdaniem masz za duzą zweszke w mikseze

Regulacji to tam niema czym zrobić bo auto jest na pełnym wtrysku więc przy gazie zadużo sie nie pogrzebie.
A rok temu jak byłem na przeglądzie to sprawdzano spaliny było OK

Cytat:
Regulacji to tam niema czym zrobić bo auto jest na pełnym wtrysku więc przy gazie zadużo sie nie pogrzebie.
A rok temu jak byłem na przeglądzie to sprawdzano spaliny było OK

A to jakaś bardzo skomplikowana ta II generacja że nie ma możliwości regulacji...

Cytat:
holland2
A to jakaś bardzo skomplikowana ta II generacja że nie ma możliwości regulacji...

Hehe, dobre

w jaki sposób chcesz coś wyregulować prosze o pomysły i podaje że jest typ reduktora EMMEGAS ML-94

[ wiadomość edytowana przez: slawek_w1 dnia 2007-06-26 23:46:50 ]

Sławek poczytaj archiwum, dowiedz się trochę o instalacjach z komputerkiem (II generacja - np. podwieszony wątek o regulacji Bingo S). Poczytaj wątek o regulacji reduktora i będziesz wtedy wiedział co i jak. Każdy reduktor ma regulację czułości, a każdy sterownik LPG II generacji ma możliwość zmiany parametrów pracy. Więc nie pisz, że tam się nie da nic wyregulować.
A na marginesie to że sprawdzałeś spaliny rok temu o niczym nie świadczy. Przez rok mogło się wiele zdarzyć.