MotoNews.pl

Zagadka-jaki to model

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W związku z zakupienim nowego samochodu, mam zagadkę dla znawców tematu. Co to za model Poloneza według oznaczeń fabrycznych FSO B01ELE ? Dla ułatwienia dodam , że jest to Plus.

adamus wszystko ci powie, na moje oko jest to atu plus 1.4

Cytat:
2004-09-28 12:55:05, Jojo pisze:
na moje oko jest to atu plus 1.4

na moje tez

hm. ELB to chyba było 1.4 rovera z skrzynią V i mostem 4.3
Ale to E na końcu to niewiem co to jest - moim zdaniem to oznaczenie napędu.

elb to mógł byc rover bez kata,

Dobrze kombinujecie , ale niestety to nie to . Odpowiedź będzie zaskakująca , ale dopiero za jakąś godzinę. Knujcie dalej.

jest to plus 1,9 GLD z turbiną i napędę wszystkich kół w kolorze bahama yellow , z elektronicznie sterowanym odpwietrznikiem lusterek zewnetrznych i zintegrowaną podsufitką ze stopów lekkich

Cytat:
2004-09-28 13:43:07, Momik pisze:
jest to plus 1,9 GLD z turbiną i napędę wszystkich kół w kolorze bahama yellow , z elektronicznie sterowanym odpwietrznikiem lusterek zewnetrznych i zintegrowaną podsufitką ze stopów lekkich

Zapomniałeś o podciśnieniowych wywietrznikach, ultrasonografie pokładowym i instalacji 6V

Odpowiem jednak jutro . Poczekam na inne propozycje. Spływam do chaty. Celnych trafień.

To jest ATU+ na podłodze ELEganta ;P
A Momik zapomniał o automatycznie kiwających głową (w rytm muzyki) zagłówkach...

A może to prototyp ekonomicznego poldka z silnikiem 1,1 z SC/CC

Cytat:
2004-09-28 14:36:06, Gump pisze:
Odpowiem jednak jutro . Poczekam na inne propozycje. Spływam do chaty. Celnych trafień.

miałeś odpowiedzieć dziś
Pewnie chciałeś miec dobre wejsćie a tu ja popsułem wszystko i zgadłem czy tak ?

Zagadka jest poważna , a wy sobie jaja robicie. Ale trudno. Ja zaczynam się już powoli bać bo co innego mam wpisane w karcie pojazdu i dowodzie rejestracyjnym , a co innego stoi na podwórku.

Cytat:
2004-09-28 14:44:42, Gump pisze:
co innego mam wpisane w karcie pojazdu i dowodzie rejestracyjnym , a co innego stoi na podwórku.

No u mnie też tak jest ... podobno jeżdzę Warszawą a nie dość że wygląda jak 125p to jeszcze wszystkie częsci pasują

Prawda jest taka że co im się podobało to wpisywali, a potem niech się właściciel martwi

A wg. mnie to to oznaczenie "EL" wskazywało by na jakiś mało seryjny egzemplaż silnikowy np. jakiegoś "dziwnego" diesla. Bo jaki most ma przypisane "E" to nie pamiętam...

Ja mam podobną zagadkę (jaki silnik ma dane numery...) , ale jako że to wątek otwarty to nie powiem nic więcej

Cytat:
2004-09-28 14:44:42, Gump pisze:
Zagadka jest poważna , a wy sobie jaja robicie. Ale trudno. Ja zaczynam się już powoli bać bo co innego mam wpisane w karcie pojazdu i dowodzie rejestracyjnym , a co innego stoi na podwórku.

Masz kartę pojazdu???

Cytat:
2004-09-28 14:56:25, Momik pisze:
Masz kartę pojazdu???

A może to jakaś wersja PRIMy ???

Caro Plus 1.6 16V , albo Truck.

a skąd Wy macie karty pojazdu bo ja nie mam

Cytat:
2004-09-28 12:51:39, Gump pisze:
W związku z zakupienim nowego samochodu, mam zagadkę dla znawców tematu. Co to za model Poloneza według oznaczeń fabrycznych FSO B01ELE ? Dla ułatwienia dodam , że jest to Plus.

Zapewne Caro plus jezdzacy w ELE Taxi w wawie...

Cytat:
2004-09-28 15:01:20, mati_lecha pisze:
Caro Plus 1.6 16V , .

też o tym myślałem, według mnie będzie to silnik rovera, ale właśnie 1.6 a może ten osławiony 1.8 na full wypasie,

Wiec stawiam na... pomylke w urzedzie komunikacji Zamiast ELB (Rover 1.4, most 4,3) ktos odczytal ELE i wprowadzil zamieszanie w papierach....

Zgadlem?

Pozdrawiam
Adamus

PS
Rover 1.6 to nie jest na 1000%