Gdzie w accent 2004 znajduje się filtr paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
chciałbym u siebie wymienić filtr paliwa, ale nie mogę go zlokalizaować
Samochod to Accent z 2004r. w silniku 1,5.
prosze o pomoc

pozdrawiam

Mam Accenta z 2000 r, ale pewnie w Twoim będzie tak samo.
Podnieś kanapę tylnego siedzenia, a zobaczysz prostokątną klapkę (nie jest niczym przykręcana - trzyma się, bo jest przylepiona biteksem). Zdejmij ją , a oczom Twym ukarze się poszukiwany mały przedmiot. U mnie jest mocowany na tzw. szybkozłącza. Naciskasz i ściągasz przewód. Pięć minut i na piwko.
Powodzenia

niestety nie w moim, albo ja jestem śleby,
wogóle duży problem żeby wyjąć kanapę - moge jedynie troche podnieśc siedzisko bo od tyłu jest przykręcone, zdnej klapki nie moge znaleźc,
a moze jakies blizsze wskazówki??

Zgadza się, z wyjęciem siedziska duży problem (od strony bagażnika trzeba odkręcić dwie trudnodostępne śruby), ale uniesienie siedziska od strony wnętrza samochodu wystarcza. Najlepiej czymś je podeprzeć, żeby nie trzeba było podtrzymywać kolanem.
Ta pokrywa (zakrywająca dziurę w blasze podłogi, przez którą widać bak paliwa i umieszczony na nim filtr) jest w moim Hultaju mniej więcej w na wysokości środka kanapy. Z tego co pamiętam to pokrywa ma niej więcej wielkość kartki A4 (może trochę mniejsza). Jeśli w Twoim jej nie ma to pewnie filtr masz gdzie indziej - zadzwoń do jakiegoś serwisu. Mnie przez telefon powiedzieli gdzie mam go szukać.
Pozdrawiam