Problem z audi s6 tiptronik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Jestem w posiadaniu audi s6, mam problem ze skrzynią tiptronik. Czasami szarpie przy zmianie biegów. Niedawno ją nabyłem i nie wiem co dalej robić. Czy ktoś może mi udzielić dobrej rady i czy to coś poważnego? Pozdrawiam i czekam na odpowiedż.

Nie chcę Cię martwić, ale najprawdopodobniej usterka ASB była powodem zbycia auta. Mój znajomy kupił beemkę z tiptronikiem , która momentalnie odmówiła współpracy, naprawa kosztowała okolo 5000 zł, wykonana w Józefowie. Pół roku gwarancji.

Eksploatacja ASB z lekkim defektem, powoduje niszczenie skrzyni i wzrost kosztów naprawy. Trzeba szybko ją zdiagnozować i naprawić. Później będzie sie nadawała tylko na złom.

sprawdź olej w tiptroniku. Niestety operacja ta wykonywana jest głównie w autoryzowanych stacjach, jako nie nie wszystkie tiptroniki mają konieczność wymiany oleju.Na podstawie nr skrzyni powiedzą Ci czy twoja skrzynia kwalifikuje się do wymiany regularnej czy też nie.
Ponadto sprawdzą ci stan oleju w skrzyni ( cena za litr około 100 zł + ewentualny filtr ).
Przerobiłem juz 2 A6 w tiptroniku....Raczej sie nie psują .
Gdyby juz było bardzo źle....używana skrzynie kupisz za 2-3 tys z gwarancją .PZDR.