Headlight field vision ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
taki cos mi dzis wyskoczylo w nowym nabytku ojca. problem z silniczkiem od regulacji ?bo chyba czujnik od poziomowania lamp inaczej sie anonsuje.
poza tym 1 xenon przy odpaleniu swieci ladnie ale po chwili zmienia kolor na rozowy. poprzedni wlasciciel jezdzil tak od ponad pol roku (oma z tego samego miasta wiec widzialem nie raz) moze za slabe zasilanie na lampie. Spotkal sie ktos z czyms takim ? Oma B FL 2000 rok.
BTW - 3 Oma w domu

Jak świeci na różowo, to znaczy, że już nie świeci...
Ta żarówka jest do wymiany, więc proponuję żebyś sobie zmienił obie. Koszt 150pln na allegro za 2 sztuki, tylko musisz od razu pisać, że mają przysłać nowe, a nie jakieś niby nowe...

Cytat:
2007-07-04 21:36:37, sewcio pisze:
Jak świeci na różowo, to znaczy, że już nie świeci... Ta żarówka jest do wymiany, więc proponuję żebyś sobie zmienił obie. Koszt 150pln na allegro za 2 sztuki, tylko musisz od razu pisać, że mają przysłać nowe, a nie jakieś niby nowe...

tyle ze tak swieci juz grubo ponad pol roku wiec jak by miala sie przepalic to juz by padla. a czy moze to byc naprzyklad za slabe napiecie ?

Tak będziesz jeszcze miał 3 lata, jak jej nie zmienisz...
Uwierz mi, różowy kolor w ksenonie, to tylko i wyłącznie zużycie żarówki.
Ja kupiłem 5-letnie auto i obie świeciły na różowo. Jak zmieniłem żarówki na nowe, to światła dopiero zaczęły świecić... na początku, przy sprawdzaniu zaraz po wymianie myślałem, że niechcący włączyłem długie...

najprawdopodobniej czujnik. Miałem tak często zimą jak jeździłem po głębokim śniegu.
Posłuchaj kolegów i wymień ten żarnik a nie dyskotekę na drodze robisz

Cytat:
2007-07-05 00:30:03, Res pisze:
najprawdopodobniej czujnik. Miałem tak często zimą jak jeździłem po głębokim śniegu. Posłuchaj kolegów i wymień ten żarnik a nie dyskotekę na drodze robisz

zarniki juz wczoraj zamowione 2 sztuki od razy. przy wymianie jak bede demontowal lampeto posprawdzam napiecia, silniczek itp.

Cytat:
2007-07-04 20:52:54, beast6 pisze:
poza tym 1 xenon przy odpaleniu swieci ladnie ale po chwili zmienia kolor na rozowy.

Tak jak napisali poprzednicy objaw wskazuje na kończenie sie żarówek. Gdyby cały czas ksenon świecił słabo, zminionym światłem można by szukac problemu w zasilaniu, np. obniżone napięcie.

Natomiast, gdybyś po wymianie zauważył podobny problem, zmiany koloru świecenia po kilku chwilach od włączenia, to trzeba sprawdzić instalację bo objaw taki sugeruje spadek sprawności zasilania po nagrzaniu obwodu, zwiększenie rezystancji czyli uszkodzenie.
Pozdrawiam