| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-05-22 13:28:23 Nowy samochod a Ty zalujesz na syntetyk ? Koniecznie wymieniaj.
Pokaz fotki tego nowego cuda ![]() |
peterw HF MEMBER Wrocław | 2007-05-22 14:17:46
Fotek jeszcze mi sie nie chciało robić (musiałbym do myjni...), ale to jest ten sam model co w teście http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=12 (chyba nawet ten sam kolor, metalic gold beige). Ja kupiłem najdroższa wersję, zawiera wszystkie opcje łącznie z podgrzewanymi siedzeniami - oferta wyprzedaży rocznika 2006. Autko jest super wygodne i po prostu ładne, co ma znaczenie dla żony. W sprawie oleju dzwoniłem do serwisu, radzą poczekać do 3000km i dopiero potem zmienić olej. |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-05-23 09:59:40 1. Od kiedy katalogom wierzysz?
2. Rezerwa. 3. Napewno cos z montazem - przeciez normalnie nie powinno tego być przy autku z 2006 roku czyż nie. Jedz na reklamacje. Jeżeli nie drżała ci kierownica przed to i po nie powinna. Owszem klima to obciazenie itp., ale "szpece" jak biorą za montaz to i to musza wyeliminowac. Złóż reklamacje na pismie. A jezeli nie usuną to zadaj zwrotu pieniedzy. 4. Silnik dociera sie na mineralu. Jezeli masz przebieg 2K to normlane. Wlej synetetyk nic nie bedzie. ALe nie koniecznie w Hyundai, a w sklepie. |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-05-24 18:59:44 "
Podjechałem do ASO i gość dość długo to oglądał, wg niego wszystko jest dobrze zamontowane i te drgania to mogą ew. wynikać też z obciążenia silnika (ostatnio są wysokie temperatury) a na jałowym komputer nieco podbija obroty , aby silnik nie zgasł. " Konstruktorzy tak robia auta aby pracowały i przy +60C wiec składaj reklamacje jak to u nich jest robione. I polecam nie im mowić ale na papierze wtedy gra sie zaczyna na nie ich ale na naszych warunkach. "gólnie to może źle to opisałem, te drgania nie są bardzo rażące, ale zdziwiony jestem, że w ogóle są bo w megance tego nie miałem. Prawdą jest też, że nawet bez klimy przez kolumnę kierownicy czuję drobne drżenie, prawdopodobnie jest to drobna wada konstrukcyjna samego samochodu." Na moje oko obroty są za niskie. I dlatego drży a przy klimie jest dodatkowe obciązenie dla silnika i obroty jeszcze spadają. "Tak dla porównania, w megane rocznik 2001 nie czułem żadnych drgań na kolumnie kierownicy, ale dość spore przez skrzynię i drążek zmiany biegów" Ale teraz masz nowe auto i wymagaj aby chodziło jak szwajcarski zegarek. Co innego ja ze swoim 10 latkiem ale przy nowym trzeba wybrzydzać przecież za to zapłaciłeś.
|
kws HF MEMBER accent Warszawa | 2007-06-01 14:58:34 Dokladnie, scigaj ich o wszytko na papierze, bo jak gwarancja minie to bedziesz mial pol samochodu do wymiany ![]() |
peterw HF MEMBER Wrocław | 2007-07-06 21:59:03 W ramach drobnej aktualizacji:
- mam już 2400km - autko chodzi cacy, te drgania przy klimie to chyba był objaw mojej nadwrażliwości pozakupowej
- spalanie trochę mi się uspokoiło (średnio w mieście 9, ale na komputerze widzę, że jak nie szarżuję, to jest w granicach 8, co jak na korki wrocławskie jest sukcesem...) No i czekam do 3000km aby wlać syntetyk. Pozdrowienia dla wszystkich. |