MotoNews.pl

Hyundai Accent problem z silnikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam Jestem posiadaczem Hyundaia Accenta 1.5 12V 95r. problem polega na tym że po przejechaniu sporej odległosci silnik przerywa , szarpie. na luzie obroty szaleją a potem gasnie. jak jest zimny wszystko gra. co jet tebo przyczyna? dzieki

sukaj przyczyny...
a moze na poczatek napisal bys cos wiecej, np czy robiles wymiane jakis czesci, od kiedy sa takie objawy, czy wystepuje to zawsze czy tylko sporadycznie
napisz cos o twoim silniku wiecej, wtedy bedziemy myslec

sorki. silnik 1.5 benzyna nic nie wymieniałem oprucz swiec ale na poprzednich to samo mam go dwa miesiace. usterka występuje sporadycznie ale coraz cześciej

wymien podstawowy komplet czesci zaraz po zakupie..

ps. powinno sie utworzyc cos takiego "instrukcja czesci do wymiany po zakupie auta uzywanego"

dzieki za błyskotliwą odpowiedz widać na jakim jestes poziomie

Cytat:
2007-07-07 11:55:58, listopad111 pisze:
dzieki za błyskotliwą odpowiedz widać na jakim jestes poziomie

jak potrzebujesz pomocy to powinieneś podać trochę danych o aucie: przebieg, benzyna/lpg i jak najwięcej zauważonych objawów usterki, dopiero wtedy ktoś życzliwy/kumaty pomoże

i tak masz szczęście że to forum jest przyjazne

ja ostatnio potrzebowałem pomocy na forum komputerowym to okazało się że:
1. niewłaściwie nazwałem wątek
2. mój temat nie jest rozwojowy i nie wnosi nic nowego do forum
3. wątek wyleciał do kosza w ciągu niecałej godziny, bo nie zdążyłem poprawić tytułu

tylko nikt nie odpowiedział na mój problem żeby net chodził szybciej, sam musiałem naprawić, ale to tak przy okazji

A jaki problem był w tym komputerze, troszke sie na tym znam moze pomoge. Net nie chodził za szybko? ale masz lan czy co?

Powodem moze byc pompa paliwa. Jak objawy sie pojawia i bedziesz mala ilosc paliwa to sprobuj zatankowac jak najwieksza ilosc co schlodzi pompe i zobaczysz czy objawy na troche ustapia.

tak jak mowi VEX moze to byc pompa .
Mialem podobny problem auto po dluzszej jezdzie nie reagowalo na gaz poprostu jak dodawalem gazu to chamowal zamiast przyspieszac.

ma 150 tys km przebiegu wymieniłem filtr powietrza, paski napinacz olej swiece ale to nie ma nic wspólnega bo przedtem też był ten problem. moze nawala silniczek krokowy albo filtr paliwa jest zanieczyszczony?

A palą ci wszystkie 4 cylindry? Sprawdz.