MotoNews.pl

Usterka tylniej lewej szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem:/

chciałem dziś otworzyć sobie tylna lewą szybę (ta za kierowcą) panelem w drzwiach kierowcy. Ten przycisk wogóle nie reagował (inne szyby OK). No to myślałem że coś w tym panelu padło, wiec wsiadłem do tyłu i chciałem sprawdzić czy guzik w drzwiach działa. I co sie okazało, opuściłem sobie szybę tak 10 cm ale już jej się nie da zamknąć wogóle. Normalnie opuszczanie chodzi a zamykanie nie. Co ciekawe opuszczanie szyby z przedniego panelu nie zadziałało wcześniej.

wiecie co moze byc nie tak, fajnie jakbym sobie wiedział jak autko zamknąc

zacznij od przewodow ktore wychodza za slupka i wchodza w drzwi
90% pewnosci ze to jest to
reszta to przelaczniki

Cytat:
2007-08-08 21:26:43, cezariusz pisze:
zacznij od przewodow ktore wychodza za slupka

Na początek machaj drzwiami i jednocześnie naciskaj przycisk szyby. Tylko patrz, aby dymek nie poszedł jak w moim wypadku

hey dzięki za pomoc, usterka znaleziona, kabelek się poluzował we wtyczce, ktoś już go dorabiał wczesniej

Cytat:
2007-08-08 21:53:55, msilent pisze:
hey dzięki za pomoc, usterka znaleziona, kabelek się poluzował we wtyczce, ktoś już go dorabiał wczesniej

........??????? jak się poluzował ????...tam nie ma żadnych wtyczek na konektorki, chyba się standardowo przerwała żyła i teraz wisi na izolacji...

W temacie właśnie podnoszenia lewej tylnej szyby, rozpisywałem się w poście pt: "przyciski tylnych szyb" na wcześniejszej stronie - tylko, że ten najważniejszy rysunek z rozpiską wtyczki i kolorami kabelków został przez kogoś (modów) usunięty
Tym sposobem cały post można sobie wsadzić w d.....

Więc szanowne mody ...co jest i gdzie jest ten rysunek ?

nie oskarżaj pochopnie

[ wiadomość edytowana przez: cezariusz dnia 2007-08-09 10:56:04 ]
[ powód edycji: edycja pokazowa ]

Cytat:
2007-08-09 07:43:17, nawigator5 pisze:
........??????? jak się poluzował ????...tam nie ma żadnych wtyczek na konektorki, chyba się standardowo przerwała żyła i teraz wisi na izolacji... W temacie właśnie podnoszenia lewej tylnej szyby, rozpisywałem się w poście pt: "przyciski tylnych szyb" na wcześniejszej stronie - tylko, że ten najważniejszy rysunek z rozpiską wtyczki i kolorami kabelków został przez kogoś (modów) usunięty Tym sposobem cały post można sobie wsadzić w d..... Więc szanowne mody ...co jest i gdzie jest ten rysunek ?

Szanowny Panie Kolego
wlazlem w temat o ktorym mowisz i znalazlem takie cos

jak widac zdjecie zostalo usuniete z imageshack a nie przez modow
wiec najpierw sprawdz dobrze co jest grane a nastepnie rzucaj oskarzenia
a zeby pokazac Ci jak wyglada ingerencja moda w temat zobacz swoja wypowiedz powyzej
nie ma mozliwosci zeby mod cos zmienil i nie zostal po tym slad

W takim razie przepraszam, rozumie się samo przez sie, że nie było w moim interesie usuwanie tego obrazka, który jeszcze jakieś 10 dni temu tam był...
A nie sprawdzę co jest grane na ImageShack'u bo się na tym nie znam jak się da to postaram się wkleić na nowo, albo jak kol. msilent będzie zainteresowany, to prześlę na priva.