| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robac70 BMW 520i Zgierz | 2007-07-08 23:37:07 Witam. Posiadam E34 1990 rok z elektrycznym szyberdachem. Zamontowałem alarm który posiada jeden kanał (przewód) na którym pojawia się "minus" na 30 sek. i podłączyłem go pod przewód który znalazłem pod siedzeniem tylnym - wiązki. Domykanie działa - Ale jest problem jak zamknę drzwi kierowcy przestaje działać - wszystko jest OK tylko nie ma domykania z alarmu. Po otworzeniu drzwi i włączeniu na chwilę zapłonu znowu działa. Dlaczego tak jest? Czy źle się wpiąłem? A może wpiąć się w okolicy przełącznika do otwierania dachu - czy jest taka możliwość Pozdrawiam |
robac70 BMW 520i Zgierz | 2007-07-09 20:39:10 Ale jak usiądę w samochodzie przy zamkniętych drzwiach i na moment włączę i wyłączę stacyjkę to znowu jest dobrze - domykanie działa. I nie ma znaczenia czy światło się świeci wewnątrz czy też nie. Mogę nawet otworzyć drzwi też jest OK, ale gdy zamknę je z powrotem, przestaje działać . Przestaje też działać gdy siedząc np. w środku wcisnę rygle do zamykania. Sprawdziłem już wszelkie możliwe sposoby więc może to nie ma znaczenia z kablem od oświetlenia?? |
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin | 2007-07-10 10:49:52 No to raczej nie ma , może uszkodzony alarm. |