Kierunki-dziwny problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od paru dni mam dziwny problem z kierunkowazkazami.Mianowicie gdy włącze obojętnie który kierunek to nie moga on już tak jak zawsze lecz w bardzo zwolnionym tempie,czasem troche szybciej a czasem prawie wcale nie miga tylko świeci.Natomiast gdy włącze świtła awaryjne to kierunki migają ok.Co to może być

masa, przelacznik zespolony, przekaznik

pewnie zespolony.

A dziś nie działają kierunki już wcale A ja mam pełny bak ropy ale dół

Witam, jezeli moge sie wtracic a moze cos pomoze, ja mialem podobny problem z kierunkami - na moment dzialaly potem przerywaly az w koncu znikly kompletnie. Rozebralem zespolony i okazalo sie ze byl dobry - winowajaca byl przerywacz w zespolonym (taka kostka wpinana z lewej strony zepolonego). Co za tym idzie wymiana tego przerywacza kosztowala mnie 7 PLN i 10 min roboty (rozebranie i zlozenie calego zespolonego zabralo m 5 godzin).

Co za tym idzie najpierw sprawdzilbym przerywacz czy aby nie jest przepalony tak jak u mnie a potem mase, przekaznik a na koncu zespolony a przynajmniej tak mi sie wydaje ze bylo by najrozsadniej.

Pozdrawiam serdecznie,

A sprawdzisz to bardzo prosto. Wyciągasz przerywacz i w jego miejsce wkładasz kawałek przewodu do styków oznaczonych 49 i 49a. Jak po włączeniu kierunków zaświecą się one światłem ciągłym to wymieniaj przerywacz. Będzie pasował każdy, czy to z vw, audi, opla i innych aut, byle wielkość była taka sama.

Posprawdzałem no i rzeczywiście to był przerywacz.Wszystko ok,dzieki i pozdrawiam wszystkich