Samozapłon na td

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ktoś to miał ? Na obciąźeniu poważnym chyba pompa żle wtryskuje ???? Dwa razy zblokowałem kobiecie się nie wiedziało i poszło sfajczenie .

Głowica na planowaniu

[ wiadomość edytowana przez: william0000 dnia 2007-07-07 13:56:38 ]

Moze bardziej rozwiniesz temat, bo na razie ciezko zrozumiec o co pytasz.

odcięte paliwo a silnik leci w obrotach na maxa --- woda sika i wywala bezpieecznik - chwila i przetarcie - mały blok -- ?????? dlaczego ?

jak woda ,gdzie sika...bezpiecznik... o co chodzi !!!!!!!!!!!

jak ci moze leciec na obrotach jak masz paliwo odciete ?

Co ty do nas rozmawiasz

Cytat:
2007-07-07 13:47:29, william0000 pisze:
Ktoś to miał ? Na obciąźeniu poważnym chyba pompa żle wtryskuje ???? Dwa razy zblokowałem kobiecie się nie wiedziało i poszło sfajczenie . Głowica na planowaniu [ wiadomość edytowana przez: william0000 dnia 2007-07-07 13:56:38 ]

Weź głęboki oddech i spróbuj jeszcze raz

Może opiszesz sytuacje, nastepstwa itd. Po polsku pełnymi zdaniami, a nie bezokolicznikami.

Cytat:
2007-07-07 14:02:05, william0000 pisze:
odcięte paliwo a silnik leci wobrotach na maxa --- woda sika i wywala bezpieecznik - chwila i przetarcie - mały blok -- ?????? dlaczego ?

Przeca pisze wyrazie ten czlek
,,odciete paliwo,,------------- znaczy sie zakrecone
,,silnik leci,,--------------- -- spada znaczy sie
,, wobrotach na maxa,, -----jak spada to i sie obraca
,,woda sika ,,-----------------bo sie obraca to i sika
,,wywala bezpieecznik ,,-----jak sika to ma prawo wywalic
,,chwila i przetarcie,,---------to zecz jasna (sikanie na obrotach)
,,mały blok ,,------------------ z wypowiedzi wynika ze nastapil wielkiblok

przepraszam za bałagan - pisałem w pośpiechu
nastąpił samozapłon mimo odciętego paliwa - dziwne ale zdarzyło się - silnik wskoczył na najwyższe obroty i przedmuchał uszczelke - jeden mechanik powiedział że spotkał się kiedyś z czymś podobnym i doszło do przepalenia tłoków - podobno przyczyną była żle ustawina pompa - silnik się przytarł u mnie i głowice musiałem splanować jest po odpalaniu i wszystko gra tylko boje się coby się nie powtórzyło.
Dodaje, że instalacja nie obejmuje pompy wmontowałem zwykłego lukasa bez sterowania komputerem a wtryski zostały od td

[ wiadomość edytowana przez: william0000 dnia 2007-07-09 13:39:18 ]