Komórka czy aparat ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do amatorów i profesjonalistów fotografii cyfrowej.

Niedługo kończy misie umowa na telefon komórkowy i będę wymieniał telefon. Zastanawiałem się nad telefonem z aparatem cyfrowym. W grę wchodzi tylko i wyłącznie Nokia (inne firmy nie są brane pod uwagę). 3650 odpada, bo jest nowa, kosmiczna i cholernie droga, 7650 raczej odpada, bo jest cholernie duuuża. Zostaje 7250. Sprawa jest do rozważenia. Nie jest jeszcze przesądzone, że muszę mieć komórkę z aparatem.

Pomijając fakt cen i dostępności proszę o opinię:

CZY APARAT CYFROWY W TELEFONIE KOMÓRKOWYM JEST POŻYTECZNYM DODATKIEM ???
CZY TO TYLKO GADŻET PODNOSZĄCY CENĘ TELEFONU I NOWOCZESNOŚĆ TECHNOLOGICZNĄ KOMÓRKI ???

Oczywiście aparat ten wykorzystywałbym tylko do zrobienia jakieś fajnego, sympatycznego zdjęcia "na szybko" i przesłania GPRSem (drogo) lub przerzucenia kablem do kompa, a nie do profesjonalnych zdjęć (rodzina, zloty, itp).

Z góry dziękuję za pomoc.

Jezeli potrzebujesz zdjecie do czegokolwiek wiecej niz na komorke, to tylko aparat. Komorkowa rozdzielczosc 160x120 jest za mala nawet do netu . O jakosci zdjec nie mowie .

ja też stoje przed tym wyborem jaki model Noki wybrać .... i chyba kupie 6310i ... aparat mam
co do zdjęć z noki były kiedyś na forum fso zdjęcia ze spotu Warszawskiego na którym byliśmy z Góralem .... było coś widać ale do albumu rodzinnego to raczej się nie nadaje.

W sieci będzież już częściej ??? jak praca ???

Jasna sprawa że aparat cyfrowy jako oddzielne urządzenie.Zdjęcie z kamery nawet bardzo dobrej nienadaje się do niczego.A telefon jak najbardziej NOKIA urzywam od 4.5roku kilku modeli dla mnie najlebsze na rynku.

Cze.Tylko osobny aparat cyfrowy odddzielnie tak się składa , że nabyłem dzisiaj tanią cyfrówkę firmy Mercury 2,1 megapixela
mozliwością nagrywania filmów, używania jako kamery internetowej, dyktafonu sprawdziłem wszystkie te rzeczy naprawdę działają ( zobaczymy jak długo) za 450 zł. Niech telefon pozostanie telefonem.Pozdrawki

Hmmm to naprawdę tanio AndrzejM
A ile toto ma pamieci i czy jest na wymienne kosci pamięci ?

Najwazniejsza jest rozdzielczosc matrycy CCD i oczywiscie jakosc odwzorowania ukladu, kazdy aparat ma swoje dane.Trzeba wiedziec co sie z czym je.Do robienie zdjec do mms i logo to aparat w telefonie wystarczy.Ale tak jak koledzy mowil do albumu nic nie pstrykniesz.Do tego polecam aparat minimu z matryca 2,1MPixella.To daje max. zdjecia 9x13 w min 600dpi/cal. Wtedy mozna mowic o zdjeciach.Gdyby cos to sluze rada (mam za soba egzamin z Podstaw optyki,konstrukcji optoelektronicznych )

Cytat:
W sieci będzież już częściej ??? jak praca ???

W necie gościnnie. Ze względów urlopowo-weekendowych i troszkę luźniejszych dni miałem możliwość dorwania się do netu - OCZYWIŚCIE skorzystałem.

Praca do końca czerwca 2003r (od 12.05 do 31.05 i od 01.06 do 30.06.2003). Jeśli nie będą mnie chcieli na jakieś inne stanowisko (złożę podanie), to pozostanę bez pracy, ale za to będę miał już prawo do zasiłku (500zł).
Stanowisko obecne: Przedstawiciel Handlowy PIER....... ze względu na obecną sytuację na rynku (jakoś "nadrzędny" nie rozumie), A PRZEDE WSZYSTKIM ZE WZGLĘDU NA "NADRZĘDNEGO", o którym zdanie mają wszyscy takie samo: klienci, pracownicy (nie tylko podwładni) - "NIE NAJLEPSZE !!!". Delikatnie mówiąc.

Co do telefonu, to widocznie zostanę z jakąś małą Nokią. Próbowałem już kilku firm i to jest jedyna najlepsza, przyswajalna, której produkty mogę polecić innym (ale im reklamę walnąłem). Nawet mój ojciec nie ma problemu z Nokią (z innymi same problemy). Baaaaa, nawet matka potrafi odblokować klawiaturę i przeczytać SMS'a w Nokii, gdzie inne technologiczne urządzenia sprawiają Jej problemy.

DZIĘKI ZA POMOC !!!

PRZEPRASZAM !!!

Ten poprzedni list, to ode mnie tylko zapomniałem się zalogować.

robal

Jak wyżej aparat. Dodatkowo taki gadżet dobierze Ci się do baterii.
Dodatkowo niektóre aparaty cyfrowe przynajmniej te starsze mają problemy z bielą np. śnieg wychodzi dziwnie, znikają druty energetyczne, telefoniczne itp. poprosu jeżeli to możliwe musisz sprawdzić. Najlepiej by zrobił to ktoś kto wie czego szukać. A i niedaj się nabrać na wielkie zalety zoom-a cyfrowego.