Dziwne zassysanie powietrza przy dodaniu gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko co moze byc przyczyna tego ze jak gwaltownie na postoju wcisne pedal gazu (na luzie) to najpierw przez jakies pol sekundy slysze dzwiek zassysanego powietrza a pozniej juz normalnie obroty rosna. Sprawdzalem wszyskie obejmy na rurze idacej od filtra powietrza i nie widze aby tam gdzies lapal lewe powietrze. Co to moze byc? Przy dodawaniu gazu lagodnie wszystko jest ok. Silnik 1.6 zetec.

jest to norma zjawisko nie ma sie czym przejmowac.

Cytat:
2007-07-11 14:31:23, maciek701 pisze:
jest to norma zjawisko nie ma sie czym przejmowac.

Dobrze prawi normalka w tym motorku!

Kazdy silnik przy gwałtownym dodaniu gazu wydaje charakterystyczny dzwiek zasysania powietrza.
Najlepiej słychać to przy sciągnietym dolocie, gdy przepustnica jest na wierzchu. Kiedyś DjTados pokazał mi jak fajnie zasysa V6, byłem pod wrazeniem

Cytat:
2007-07-11 15:06:21, GrzEE pisze:
Kazdy silnik przy gwałtownym dodaniu gazu wydaje charakterystyczny dzwiek zasysania powietrza. Najlepiej słychać to przy sciągnietym dolocie, gdy przepustnica jest na wierzchu. Kiedyś DjTados pokazał mi jak fajnie zasysa V6, byłem pod wrazeniem

Pod wrażeniem??????????????
widze ze nie słyszałeś jak u mnie zasysa, a jak lpg ni ebyło to była orgia dla słuchu

Cytat:
2007-07-11 15:16:39, RemikGT pisze:
Pod wrażeniem?????????????? widze ze nie słyszałeś jak u mnie zasysa, a jak lpg ni ebyło to była orgia dla słuchu

widze,ze Ty chyba nie slyszlales, jak zasysa RS bez elpidżi

oki no to dzieki bardzo. Juz myslalem ze cos go zatyka. Swoja droga dziwne ze w swoim poprzednim samochodzie tego nie slyszlaem ale moze dlatego bo to gaznik byl ?? Pozdrawiam Kormoran

Oj Panowie gorzej niż dzieci... (Ja mam RSa to on najlepiej na swiecie zasysa, a ja mam malucha to maluch najlepiej, a ja jak pierne to już w ogóle czad )