MotoNews.pl
7 Bloos ?????????? (189762/0) - PT

Bloos ??????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanko zakładał ktoś kiedyś bloos do turbo zastanawiam sie czy zda on egzamin w turbo gdy turbina będzie pompowa nadciśnienie czy będzie on nadal działał bo rożne opinie slysze wiecie jak on sie zachowuje w turbo bo ma problem czy zamontować ??????

mixera do mojej furki nie mogę dobrać

sekwencja nie wchodzi w gre nie można zamontować

proszę poratujecie jak z tym bloosem ?????

jeszcze jedno wie ktoś może jak sie zachowuje reduktor BRC do Turbo chodzi m o opinie ma problem jaki kupic BRC do turbo lub landi renzo tez wersja do turbo

[ wiadomość edytowana przez: oktawian87 dnia 2007-07-10 13:25:41 ]

Rozbierałem i nieco przerabiałem konstrukcję Blosa i według mnie do prawidłowej pracy blosa jest potrzebne po stronie "wyjścia" podciśnienie, które poprzez otwory w przepustnicy przedostaje się nad membranę powodując podnoszenie tej właśnie przepustnicy.
Jeśli podasz ciśnienie ze sprężarki na blosa nie będzie siły, która by podnosiła przepustnicę - sam kształt jej końcówki nie wystarczy.
Należy zastanowić się nad umieszczeniem blosa PRZED sprężarką, ale pewnie usłyszysz wiele głosów przeciw - gaz w gorącej turbinie, duża pojemność całego układu z gazem.
Ale innego wyjścia w/g mnie nie ma.

No i oczywiście jeden podstawowy warunek:
Wprawdzie nie znam się na terminologi układów turbo, ale zawór upustowy powietrza musi być typu zamkniętego obiegu, bo inaczej zrobi się niezła mieszanka wybuchowa pod maską

Wybacz Musasi, ale to nie tak. Podciśnienie, które otwiera blosa powstaje TYLKO w wyniku przepływu powietrza przez jego gardziel. Podciśnienie ssania od strony silnika nie ma znaczenia dla jego otwarcia tylko przepływ. Spróbuj zatkać dopływ powietrza do blosa na wejściu i dać podciśnienie na wyjściu. Jesli Ci się otworzy to bardzo się zdziwię. Podciśnienie od silnika wywołuje przepływ powietrza w dolocie, ale samo podciśnienie nie otworzy Blosa nawet o 1mm.