Scoupe-zamiana silnika na 1.5 Turbo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam możliwość swapu silnika na ten od wersji z Turbo I teraz tylko ciekaw jestem co mi jest potrzebne a co mogę przełożyc z silnika starego?? Domyślam sie że potrzebny bedzie komputer sterujący no i cały silnik kompletny. Ale czy coś jeszcze,np.jakieś wiązki przewodów itp.?? Czy przeguby i sprawy związane z przeniesieniem napędu sa takie same czy sie moze różnią?? Wiem,że skrzynia jest inna ale mozna jeżdzić i na tej od wersji nie uturbionej,przynajmniej zrobie tak przez pewien czas. Nie ukrywam,że licze bardzo na odzew naszego speca od turbo czyli DOMANA Ale i rady reszty forumowiczów bedą mi pomocne

Witam . Na 100% było kiedys na Forum opisane.....

Potrzebna jest ci cała wiązka instalacji wraz z kompem z sCoupe GT. Półosie i przeguby są takie same o ile się nie mylę. No i oczywiście cały kompletny silnik z kompletnym osprzętem.

Jeśli chodzi o rady raczej nie pomogę bo na mechanice się nie znam
Ale gdyby brakowało Ci jakiejś rzeczy to "wal śmiało" bo mam drugiego Gt na części

Powodzenia....

A może masz kompletny silnik z turbo i pełną elektryka na sprzedaż??

Cytat:
A może masz kompletny silnik z turbo i pełną elektryka na sprzedaż??

Elektrykę mam i raczej kompletną tzn. ja nic nie ucinałem tylko po prostu wszystko było wypinane z kostek(czy jak to się nazywa).
Silnik też jest kompletny, w jakim dokładnie jest stanie to nie wiem tylko go odpaliłem i chodził dobrze, był uszkodzony tył więc nie dało się nim jechać...