Chcę jechać z Katowic do Poznania przez Stryków-pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie Chcę jechać z Katowic do Poznania przez Stryków ale mapa sobie, widać na mapie coś co chyba powstanie za 10 lat albo już jest. Dawno nie jechałem z Katowic przez Łódź do Poznania. Proszę kolegów z okolic Łodzi aby mnie objaśnili jaka jest aktualnie sytuacja:

Czy jechać przez miasto Łódź ? Czy z Katowic jest już wybudowana autostrada do Strykowa (na mojej najnowszej mapie jest) a w Strykowie autostrada do Poznania ? Czy jechać przez Łódź na Stryków i tam na autostradę ? Czy po staremu przez Łódź na Aleksandrów i Konin ? A może wcześniej jest już wjazd na autorstradę ?

Za objaśnienie z góry dziękuję

Autostrada od Strykowa do Poznania jest na 100% i na 10% od Strykowa do Konina nie ma żadnego CPNu, tak przynajmniej było jak jechałem wczesną wiosną. Od Strykowa do Konina jest za frico a dalej co 40 km 11 zeta.
Od strony Katowic nie wiem jak to wygląda.

Autostrada od Strykowa do Poznania jest na 100% i na 10% od Strykowa do Konina nie ma żadnego CPNu, tak przynajmniej było jak jechałem wczesną wiosną. Od Strykowa do Konina jest za frico a dalej co 40 km 11 zeta.
Od strony Katowic nie wiem jak to wygląda.

Cytat:
2007-07-12 16:42:04, Adamo8 pisze:
Autostrada od Strykowa do Poznania jest na 100% i na 10% od Strykowa do Konina nie ma żadnego CPNu, tak przynajmniej było jak jechałem wczesną wiosną. Od Strykowa do Konina jest za frico a dalej co 40 km 11 zeta. Od strony Katowic nie wiem jak to wygląda.

Halo Łodzianie odezwijcie się jak z Katowic trafić z gierkówki (K-ce do W-wa)do Strykowa ?

Z Katowic walisz do Łodzi standardową drogą i kierujesz się na zgierz/gdańsk. Walisz do zgierza cały czas na gdańsk. Po zgierzu jest emilia, gdzie jest zjazd na autostradę.
To najprostsza droga. Olej stryków

Dzięki właśnie to chciałem wiedzieć

Cytat:
2007-07-12 16:42:04, Adamo8 pisze:
a dalej co 40 km 11 zeta.

A po drodzę sa jeszcze do tego zwężenia i roboty drogowe jak to w Polsce bywa?
To urok naszych autostrad... Płacisz kaskę a potem jedziesz 40 km/h bo coś tam dłubią...

Cytat:
2007-07-13 10:29:22, lothaar pisze:
To urok naszych autostrad... Płacisz kaskę a potem jedziesz 40 km/h bo coś tam dłubią...

We Włoszech wylądowałem z powodu remontu 1 pasa w 4 godzinnym korku na autostradzie i myśląc, że przejazd będzie gratis wydałem ostatnie liry na najbliższej stacji benzynowej, a potem makaroniarzowi na bramkach musiałem kartą płacić.

Cytat:
2007-07-13 10:55:24, piotr_ek pisze:
We Włoszech wylądowałem z powodu remontu 1 pasa w 4 godzinnym korku na autostradzie...

Pewnie wiedzieli, że będziesz jechał tamtędy i chcieli Ci trochę polszczyzny zafundować abyś się czuł u nich jak w domu