Kto naprawi w miare tanio i solidnie hamulce z tyłu w Wawie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Jak w temacie. Nie przeszedłem przeglądu rej., bo okazało się, że nie hamuje mi lewe tylnie koło. Wcale . Teraz muszę w dwa tygodnie to naprawić. Problem jest też z prawym kołem, bo przy hamowaniu stuka. Po odpuszczeniu hamulca też przez chwile stuka. Tak, jakby coś się nie cofało. Boję się, że zedrą ze mnie kase i wymienią coś, co być może wcale nie wymaga wymiany. Czy znacie jakiegoś zaufanego, uczciwego mechanika, który mógłby mi coś takiego naprawić. Koniecznie Warszawa, najlepiej Ursynów lub okolice, ale niekoniecznie. Ile coś takiego może kosztować?

Pozdrawiam
Cameel

Słynny pan Sławek

Wyszukiwarka: wątek 1 wątek 2

Edit: W tym tygodniu jest na urlopie - zdaje się ,że poza wawą.

[ wiadomość edytowana przez: slawekk dnia 2007-07-10 20:51:16 ]

Cytat:
2007-07-10 20:27:20, Cameel pisze:
Ile coś takiego może kosztować?

W najgorszym przypadku:
bębeny 2x65zł
szczęki 90zł
cylinderki 2x25zł
linka ręcznego 60zł
I masz graty do kompleksowego remontu tyłu.Robocizna jakieś 150zł.

Ceny już znasz, a hamulce to każdy kowal potrafi zrobić.

Cytat:
2007-07-11 06:35:45, piotr_ek pisze:
Ceny już znasz, a hamulce to każdy kowal potrafi zrobić.

Raz pojechałem do mechanika bo bylo cos nie tak z hamulcami... ten zdejmuje koła i patrzy i patrzy i patrzy w głowe się drapie i mruczy coś do siebie... Pytam co jest... a on mi na to, że mam odwrotnie założone klocki hamulcowe... niektórzy kowale potrafia zrobić hamulce jak nikt inny

No nic, pan Sławek jest na urlopie, a mi zależy na czasie. Zostawiłem auto na Bielanach (chyba ul. Reymonta albo obok) u mechaników, którzy robią koledze Alfę Romeo. Jutro odbieram auto, dam znać ile to kosztowało

Niestety JaRabbit miał rację co do najgorszego przypadku . Zostawiłem 450zł i w poniedziałek mam jeszcze pojechać na wyregulowanie hamulców.

Cytat:
2007-07-12 14:29:50, Cameel pisze:
Niestety JaRabbit miał rację co do najgorszego przypadku...

Popatrz na to konstruktywnie... teraz masz kłopot z głowy na kilka lat.

Cytat:
2007-07-13 15:36:32, lothaar pisze:
teraz masz kłopot z głowy na kilka lat.

Do samego końca jego albo......... jego