Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
andrzej197710 Klubowy Weteran octavia warszawa-grochów | 2008-03-14 14:57:18 witam, nawet rozbawił mnie ten tekst.....pogoda na światła |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2008-03-14 16:24:10 A ja i tak jezdzilem na swiatlach cały rok, nawet jak nie było takiego nakazu. nie przeszkadza mi to, a tłumaczenie, że auto więcej pali jest po prostu śmieszne.
Pozdrl |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2008-03-14 17:27:33 cały topic mozna zamknąć jednym kawałem...
koncert u2 dublin zespoł konczy utwór bono prosi o cisze i zaczyna klaskać rytmicznie po czym mówi kazde takie klasnięcie to smierc jednego dziecka w afryce i klaszcze dalej tłum milczy. po chwili milczenia jeden facet rzuca sie w kierunku sceny i wrzeszczy "przestań klaskać chory skur*****u" ot co ![]() [ wiadomość edytowana przez: greenberg dnia 2008-03-14 18:02:42 ] |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2008-03-14 19:13:12
No co Ty... przeciez on pisał serio... ![]() a moj komentarz dotyczył osób które twierdzą, że ta ustawa została uchwalona przez naciski producentów alternatorów i akumulatrorów. Niestety tacy sie zdarzają... Pozdr |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2008-03-14 21:34:52 Ja jeździłem od zawsze cały rok na światłach tzn. tak konkretnie to od jakiegoś 1997r. jak podpatrzyłem to w krajach zamożniejszej części Europy. W sumie wychodzę, z założenia że samochody na światłach widać lepiej. Nie zawsze ale bardzo często. To całe pieprzenie o żarówkach, spalaniu itp. itd. miałem akurat zawsze gdzieś. Na paliwie przesadnie nie oszczędzam [teraz nawet leję Pb98] a żarówki nie kosztują fortuny. A czy to ma sens? A co mnie to obchodzi. Takie prawo wprowadzili. Trudno. Niemcowi czy Angolowi do głowy by nie przyszło z pewnymi rzeczami polemizować. Polak to co innego. Musi być zawsze obywatelsko nieposłuszny.
A artykuł dla mnie jest beznadziejny. Kolejny filozof, który ma ochotę być bardzo oryginalny a jest totalnie żałosny...
Milicja... Kiedy to było... Koleś chyba był w zamrażarce...
Zdrowa działalność na rzecz normalności. O czym on pieprzy? Mandat 100 złotych płacony po groszu to jest 10.000 przelewów. Przelew kosztuje 90 groszy czyli koszt takiego mandatu jest równy 9.000 złotych... Ale mi satysfakcja... Za to można kupić ciężarówkę żarówek albo parę tysięcy litrów benzyny... Jak wg kolesia to jest zdrowa działalność to ja mogę być dla niego nie tylko chory ale nawet pier*****ęty... |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2008-03-14 23:25:44
Zmień bank, bo ten z którego usług korzystasz, Cię okrada. Mam rachunki w 2 bankach, w każdym z nich przelewy kosztują 0 (słownie zero) złotych. |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2008-03-15 09:59:40
To cena przelewu w banku Inteligo, zresztą nie jestem pewien czy tam nawet nie kosztuje to 99 groszy. A mi nie chodziło o ceny usług bankowych tylko o zobrazowanie logiki a raczej braku logiki w myśleniu tego kolesia... ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-15 10:05:48
A jaką logikę/sens widzisz w: - tankowaniu pb98? - staniu z włączonymi światłami i jeździe 30 km/h w korku? A i przypominam, że mądrzejsze wg Ciebie kraje (Austria) likwidują ten obowiązek!!! [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-03-15 10:06:19 ] |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2008-03-15 10:24:01
W tankowaniu Pb98 widzę własny kaprys ale nie nawołuję do tego na forach internetowych... Jazda na światłach to obowiązek prawny... Nie dumam nad sensem prawa - po prostu się do niego stosuję... Austria likwiduje... OK... kto jeszcze? Bo jeżeli tylko Austria to znaczy, że jest to na razie taki sam precedens jak lewostronny ruch w Anglii... ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-15 11:36:12
Zapytaj raczej "które kraje jeszcze mają obowiązek używania świateł", bo oprócz dawnych przyjaciół ZSRR tylko raczej w krajach skandynawskich jest taki obowiązek. |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2008-03-15 16:24:32
U nich to dlatego ,że tam zima i kiepska pogoda trwa tylko 10miesięcy , a potem to już laaato i laaato ![]() |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2008-03-15 19:40:45
U nas jakby dobrze popatrzeć to kiepska pogoda może trwać w zależności od sezonu od 6 do 8 miesięcy... a i lipiec to miesiąc chociaż letni to ma najwyższą amplitudę opadów w ciągu roku... ![]() |
![]() KazimierzDynda Daewoo Espero Szalowa | 2008-03-15 20:47:04 Dla mnie jazda na światłach przy słonecznej pogodzie to kompletny bezsens ....
Żeby nie było że chodzi mi o jakieś oszczędności ..... Tylko po prostu "durnie" to wygląda ... To tak jakbyś palił światło w domu w ciągu dnia ![]() Rozumię w Skandynawi bo tam zima trwa cały rok ![]() Ale u nas gdzie większość samochodów jest po 10 - e, na drogach dziura na dziurze ..... Światła niby miały "uratowac" rzeczywistość .... No ale co zrobić jak trzeba to zapalam .... ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-15 23:06:59
A ja stojąc w miejskim korku gaszę! Co więcej, to od 1 kwietnia wogóle światła mijania wyłaczam! |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2008-03-16 23:50:45
Twardziel z Ciebie ![]() Ja bym się bał konfrontacji z policją a poza tym wolę unikać gadek z nimi i tłumaczenia się... Mam słaby bajer i pusty portfel tzn.może nie taki pusty ale nie ma w nim kasiorki na mandaty... ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-03-16 23:59:03 A dlaczego nikt nie dyskutuje nad zasadnością np. zapinania pasów? ![]() |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2008-03-17 00:07:17
Może tego nie pamiętasz ale był taki czas, że wprowadzono obowiązek jazdy w pasach - zawsze a nie tylko poza terenem zabudowanym... I co? Gadania było tyle samo co teraz przy światłach - aż żal dupę ściskał... Dyskusji za to żadnych nie było przy kilowej gaśnicy [którą nikt jeszcze samochodu nie ugasił] i przy apteczce [która nadaje się do opatrzenia palca jak się na grzybach zatniesz nożem]. Nie ma też koncepcji wprowadzenia obowiązkowej kamizelki odblaskowej co wydaje mi się bardzo sensownym rozwiązaniem... |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-03-17 00:13:40
Pamiętam, ale wtedy nie było internetu i nikt nie dyskutował o każdej "pierdole" na forum... ![]() |