| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ziele Opel Vectra Lublin | 2006-07-24 19:20:32 Witajcie!
Mam takie dziwne zachowanie. Jak sa wieksze doly (albo spowalniacz) to nagle gasnie silnik, zapalaja sie kontrolki. Tak jakby zaplon odcielo. Musze stanac, zapiac N lub P i odpalam. Niestety od razu nie chce zapalic. Dopiero po kilku probach. Potem zaskoczy i juz jedzie normalnie. Denerwujace jak sie stanie na srodku skrzyzowania
|
Grzesio-B Opel OMEGA MV6 Chojnice | 2006-07-27 17:27:34 Witaj,
U mnie było coś podobnego i okazało się, że delikatnie wysuwał się silniczek krokowy. Sprawdź u siebie czy czasami tego nie zrobił i nie dostaje tamtędy fałszywego powietrza. Powodzenia |
Ziele Opel Vectra Lublin | 2006-07-27 23:07:46 Na razie robie sobie przerwe z naprawami bo jadę na wakacje. Jak wroce to bede sprawdzal co i jak. Ja sie zastanawiam nad immobiliserem czy to nie on cos miesza.
|
katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-07-28 11:20:34
AFAIK immobilizer dziala tylko podczas opalania auta, pozniej juz jest zbedny. Tak przynajmniej jest w motocyklach, kiedys ktos podczas proby kradziezy rozprul mi wlasnie immoblizer dookola stacyjki. Szczescie ze kolega rowniez mial immobilizer ktory przekladalismy do mnie na chwile na czas zapalenia silnika.. Pozniej wypinalem go z ukladu, oddawalem koledze i jezdzilem bez immobilizera. pzdr |
Ziele Opel Vectra Lublin | 2007-07-25 13:18:58 Odswiezam bo po dluzszej przerwie znowu zaczal gasnac. Teraz robi to bez wybojow. Zazwyczaj dzieje sie wtedy gdy puszczam noge z gazu. Dzisiaj jak po zgasnieciu odpalilem go to nie chcial wejsc na obroty. Ostatnio czyscilem krokowca ale tak sobie mysle czy mimo wszystko to nie jesgo wina. Nie utrzymuje obrotow. Po odpaleniu dostaje sie lewe powietrze co zmienia miesznake. A moze cos innego? |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2007-07-25 21:33:15
ale wtedy silnik by nie gasl, bo ma ladowanie z altka. jak silnik juz pracuje, to mozesz odpiac aku i nic sie nie stanie... |