| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dd4422 Espero 1,8 CD LPG lutomiersk | 2009-11-29 16:48:46 Mam takie pytanie.Wymienialem w lewym przednim zawieszeniu poduszke pod amortyzatorem,sworzen wachacza,koncowke drazka i lacznik drazka stabilizatora.Wszystko odbylo sie w porzadku poza jedna rzecza.Po odkreceniu nakretki mocujacej przegob do piasty wysunela mi sie za mocno półoś ze skrzyni z takiego kielicha.Wsunolem ja spowrotem ale mam wrazenie ze weszla za plytko.Pomiedzy skrzynia a półosią jest jeszcze luz tak jakby mozna bylo ja wlozyc glebiej.Czy tak ma to byc czy trzeba ja w jakis sposob wbic a nie chce czegos uszkodzic.Prosze o rade. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-11-30 14:07:56 Moja odwieczna rada:
Nie znasz się? Nie ruszaj! Oddaj do fachowca! |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2009-11-30 17:12:10 Tak ma być.Suche kielichy służą do regulacji długości półosi podczas pracy zawieszenia.Jak zawieszenie ugina się,bądź "rozciąga" półoś pracuje wewnątrz kielicha. Spróbuj zaspawać półosie na sztywno i wejść w zakręt .Będzie coś a'la motocykl z koszem |
dd4422 Espero 1,8 CD LPG lutomiersk | 2009-11-30 20:34:25 Dzieki za porade.O to mi wlasnie chodzilo. |