MotoNews.pl

Nierówne obr.-diesel

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

co po za filtrami może miec wpływ na nierówne obroty silnika(zwykły D), ostatnio mi na postoju obroty tak jak by lekko zwalniaja, i takie nieprzyjemne wibracje się robią.. takie rrrrrbbbrrrrrrbbrrrrrrbbbrrr , niby wszystko działa i ładnie jeździ, ale denerwuje to.

filtry wymieniałem nie tak dawno.. ale wiadomo paliwo jest różne, na tym od paliwa zrobiłem mmm 2-3 tyś km.. , jak napiszecie że nic po za filtrami nie ma znaczenia to wymienie go jeszcze raz:/

czy moze być przyczyną lewe powietrze? coś nie tak z pompą?

pozdrawiam.

Bez paniki samo przyszło samo przejdzie Pojeździj więcej, zmień paliwko, co najwyżej sprawdź oringi uszczelniające wkład filtra paliwa i zobacz co dalej będzie się działo

Czesc tez mialem taki dnerwujacy przypadek dziwne obroty silnika u mnie okazaly sie nie szczelne przewody paliwowe i dostawalo sie lewe powietrze. Pozdawiam

Cytat:
2006-12-01 09:38:53, Kris75 pisze:
(...)co najwyżej sprawdź oringi uszczelniające wkład filtra paliwa i zobacz co dalej będzie się działo (...)

Wiem, że stary temat, ale nie mogłem się oprzeć - kolega mówi, że ma zwykłego diesla. Tam jest "cała pucha" jako filtr paliwa... a nie sam wkład...