Problem z elektryką

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam bardzo poważny problem z elektryką w daewoo espero 1.5. wiąże sie to z tym że nawet nie moge zapalić bo pompa paliwa podaje zbyt mało bęzyny(zbyt małe napięcie podawane na pompę). Dzieje sie tak samo z całym osprzętem wewnątrz pojazdu silniki do szyb nie mają siły opuścić szyby a co mówić o jej zamknięciu tak samo z lusterkami, podgrzewaniem szyb i podświetlaniem deski rozdzielczej. Gdzy samochód jest zapalony kierunki goczne świecą się same z siebie a gdy zamykam kluczykiem migają a nigdy tak nie było. Oświetlenie zewnętrzne działa prawidłowo i akumulator jest naładowany na full. Gdy naciskam przycisk zamknięcia szyby kontrolka nie zapięcia pasów gaśnie takie jest obciążenie. Pilnie prosze o pomoc w zidentyfikowaniu usterki bo nie wiem gdzie szukać. Czy sie przetarły kable i jest zwarcie, czy gdzieś jakiś rozdzielacz napięcia odcina je.

sprawdź masę, zaczynając od akumulatorowej.
i czy dobrze masz zamocowane klemy

punkty masy znajdziesz w schematach elektrycznych, z tego co pamiętam:
pod siedzeniem kierowcy, (od tej bym zaczął)
na tylnej ściance bagażnika (od wewnątrz)
pod deską rozdzielczą,
kolektor dolotowy,
i pewnie jeszcze gdzieś...

Kolega ma ten sam problem co ja mialem, rozwiazaniejest jedno urwany przewod masowy pod siedzeniem kierowcy. Jest on przykrecony miedzy dwiema przednimi srubami mocujacymi fotel kierowcy do podluznicy (jest on oczywiscie pod wykladzina ). U mnie przykrecony byl do podluznicy od strony kierownicy, polecam wyjac fotel bo kiepsko tam z miejscem. Pozdrawiam