MotoNews.pl

Accent skrzynia begow >>>synchronizator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaka czesc synchronizatora sie psuje czy to ten pierscien z ząbkami ?? czy te zeby sie wybijają czy jak???

podpinam sie pod temat.
W moim accencie na gwarancji zostaly wymienione synchronizatory 2 i 3 biegu. Auto mialo wtedy 17000 przebiegu
Kupilem je dwa tyg temu teraz ma 85tys i dwojka i trojka lubi czasem zazgrzytac.
Czy to moze byc to?
Jakie sa koszty ewentualnej wymiany?

Niekoniecznie jeżezli zgrzyta 2 i 3 to synchronizatory - moze to być linka od zmiany biegów zle naciągnieta, czy wysprzęglik skopany, a nawet samo sprzęgło.

Bardziej oplaca sie kupic nową skrzynie (500) i wymienić(300) niz naprawiać. Ale to tez zalezy ile zawołają za naprawę i ile części kosztują.

Poprzedni wlasciciel twierdzi ze sprzeglo kompletne bylo nie dawno wymieniane niestety faktur brak.

A co do likni to czy przypadkiem ja nie mam hydraulicznego ?

Cytat:
2007-10-04 18:43:26, accent1 pisze:
Niekoniecznie jeżezli zgrzyta 2 i 3 to synchronizatory - moze to być linka od zmiany biegów zle naciągnieta, czy wysprzęglik skopany, a nawet samo sprzęgło. Bardziej oplaca sie kupic nową skrzynie (500) i wymienić(300) niz naprawiać. Ale to tez zalezy ile zawołają za naprawę i ile części kosztują.

A do jakiego accenta i w jakim stanie jest skrzynia za 500 zeta??? Do takiego accenta jak mój ( II ) zestaw naprawczy podobno kosztuje 1,5 TYS PLN więc skrzynia za 500 zeta to troche dziwnie tak...