Coupe 2.0 okularnik i LPG BRC spalanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Zastanawia mnie spalanie gazu w moim autku - posiadam instalacje BRC sequent24 - niby 4 generacja z smok potrafi zjesc w miescie nawet pod 17l
Spalanie benzyny mam na poziomie ok 12-13 w miescie , podlaczylem sie do komputera , niby wszystko ok - dostaje gazu tyle ile powinien a jednak 4 litry roznicy to wedlug mnie za duzo.

Zmienilem swiece wszystkie filtry , wczoraj takze kable zaplonowe.

Moze ktos ma podobne doswiadczenia z gazem ?

Cytat:
2007-07-18 00:08:28, seenick pisze:
Witam Zastanawia mnie spalanie gazu w moim autku - posiadam instalacje BRC sequent24 - niby 4 generacja z smok potrafi zjesc w miescie nawet pod 17l Spalanie benzyny mam na poziomie ok 12-13 w miescie , podlaczylem sie do komputera , niby wszystko ok - dostaje gazu tyle ile powinien a jednak 4 litry roznicy to wedlug mnie za duzo. Zmienilem swiece wszystkie filtry , wczoraj takze kable zaplonowe. Moze ktos ma podobne doswiadczenia z gazem ?

Zbadaj spaliny na analizatorze, jeżeli będą w normie to tylko cegła pod pedałem gazu może pomóc. Jeżeli nie to znaczy że coś jest nie tak. W przypadku nadmiaru węglowodorów w spalinach może być niedogrzany silnik. Czujnik podaje wartości jak dla silnika niedogrzanego i zwiększa dawkę paliwa. Tak miałem w Lantrze. Chociaż nie powinno być takiej różnicy w benzynie.

Pytałem się kiedys wlasciciela coupe 98 ile mu pali. Też ma sekwencje i mowił ze pali mu do 14 w mieście. Po jakiś regulacjach obniżył spalanie ale obroty zaczeły mu falować na jałowym. W tym przypadku instalacja jest źle wyregulowana, albo może lamda już do wymiany.

Cytat:
2007-07-18 08:03:07, zuzia2004 pisze:
Zbadaj spaliny na analizatorze, jeżeli będą w normie to tylko cegła pod pedałem gazu może pomóc.

niestety ale to prawda
dużo pali i benzyny i gazu, noga za ciężka;

w sonacie miałem miasto lato 9-9,5 zima 10-do max11, trasa 7-7,5
teraz w maździe (z klimą) lato 8,5-9 zima 9,5-10,5 trasa 6-7
oczywiście na benzynie i dość ciężkiej nodze