Zawieszenie aftamatu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
nie jest może to problem ale mnie troche drażni. Zastanawiam się w czym jest przyczyna, objaw: czy na dołkach czy jakiejś nierówności, drążek aftamatu dostaje dygawki. Nie szarpie i nic sie nie dzieje, tylko to latanie drążka . Czy jest to kwestia mocowania dźwigni automatu? przecież połączenie dźwigni ze skrzynią to komp a nie rura przez którą przedostają się drgania?

koledzy ! jakieś sugestie?

Cytat:
2007-07-20 00:10:43, katanos pisze:
Witam nie jest może to problem ale mnie troche drażni. Zastanawiam się w czym jest przyczyna, objaw: czy na dołkach czy jakiejś nierówności, drążek aftamatu dostaje dygawki. Nie szarpie i nic sie nie dzieje, tylko to latanie drążka . Czy jest to kwestia mocowania dźwigni automatu? przecież połączenie dźwigni ze skrzynią to komp a nie rura przez którą przedostają się drgania? koledzy ! jakieś sugestie?

Połączenie wybieraka ze skrzynią jest jak najbardziej mechaniczne.

DOWÓD:
Wyjmij bezpiecznik od skrzyni (co wyłącza komputer), a następnie przy pomocy wybieraka zmieniaj biegi

pozdr, Robert

PS: nie odpowiadam za ew. skutki

ok to czesc techniczną mamy z głowy. Ale co zrobi żeby ta dźwignia nie latała ? u mojego kolegi tak nie lata a też ma aftamat. Są tam jakieś gumy na których się trzyma ?