Autko samoczynnie przełącza sie z LPG na PB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam od kilku dni mam taki problem, (zaistniał po takowaniu do pełna), że podczas jazdy następuje samoczynne przełączenie z LPG na PB i mimo prawie pełnego zbiornika gazu zaczyna piszczeć centralka tak jak gdyby zabrakło gazu. Czy któryś z kolegów forumowiczów wie co moze być przyczyną takiego zachowania i od czego zacząć szukanie usterki ?

Od podania szczegółów na temat instalacji (generacja, elektronika itd.) Wróżki wyjechały na wczasy.

instalacja sekwencyjna reduktor i listwa OMVL

Raz jeździ i jest wszystko OK a czasem nie da rady jechac na gazie tylko od razu się przełącza na PB i centralka piszczy, podobno zbyt niskie ciśnienie ale jak to stwierdzić, jak sprawdzić, czy odłaczenie akumulatora mogło pokasowac jakies ustawienia komputera ?

Takie proste pytanie:
Po kiego ty się chcesz sam z tym zmierzyć?
Nie da rady podjechać?

Dużo tu na różnych forach mądrych ludzi ale przez internet trudno coś naprawić.
Odp1.
stwierdzić można zaraz po podłączeniu się kompem do centr lpg.
Odp2.
Nie nie mogło się nic skasować w lpg po zdjeciu akumulatora. Jakby tak było to by brakło mercedesów i beemek dla gaziarzy. Tak by żyli z kolejnych "załadunków" softu po zdjęciu zasilania.

miałem ten sam problem opel astra 1.8 16v instalacja sekwencja byłem wczoraj u gazownika i wymienił czujnik ciśnieniowy gazu i to było to teraz wszystko jest w porządku jaki jest koszt tego niewiem bo wymieniali w ramach gwarancji