Problem z Scoupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich !!!
Mam mianowicie taki problem mam Hyundaia Scoupe 1,5 i mam go na gaz i tu sie zaczyna problem mianowicie jest tak ze przy zmianie Biegow szarpie na Gazie i nie wiem co mu dolega a juz wymieniłem Przewody,parownik,filtr powietrza i nadal jest to samo.POMOCY!!! MACIE JAKĄŚ RADE????

Cytat:
2007-07-17 21:59:34, Oxi21 pisze:
Witam Wszystkich !!! Mam mianowicie taki problem mam Hyundaia Scoupe 1,5 i mam go na gaz i tu sie zaczyna problem mianowicie jest tak ze przy zmianie Biegow szarpie na Gazie i nie wiem co mu dolega a juz wymieniłem Przewody,parownik,filtr powietrza i nadal jest to samo.POMOCY!!! MACIE JAKĄŚ RADE????

Wymień jeszcze filterek gazu.

Przy zmianie biegów wciskasz sprzęgło, zaczyna działać krokowy jeżeli wtedy ci szarpie to znaczy że;

panuje w dolocie zbyt małe ciśnienie
Silnik krokowy blokuje dolot gazu

Wniosek:
Sprawdź krokowy i pojedz na regulacje. Z opisu nie napisałeś ale wnioskuje ze masz 2gą generacje, a krokowy pewnie oryginalny.

Silnik Krokowy tez wymieniałem i filterek tak samo i nadal Szarpie już nie mam co wymieniać. A takie pytanie czy może być od Wtrysków ?? HELP!!!!!

A jaki masz dolot? Zasysa powietrze z wewnątrz czy z zewnątrz. Jak z zewnątrz to trzeba zmienić do wewnątrz. Albo spróbuj czymś przytkać.