| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2007-07-15 22:15:43 W esperynach sterowanie centralnym z kluczyka (panelu) jest standardowym wyposażeniem i jest sterowane z komputera ECU (o ile nie ma fabrycznego sterownika)
Natomiast sterowanie z pilota było zawsze dokładane osobno i potrzeba było montować osobne centralki które zarazem były alarmami które miały różne opcje np.:otwieranie bagażnika z pilota,etc. Tutaj masz przykładową centralę sterowania centralnym z alarmem (sstary wywalasz bo po co dwa odbiorniki prądu i bałagan w instalacji) |
Esper Espero 1.5GLX małopolska | 2007-07-16 22:40:58 Witam.
Rozumiem więc że potrzebuje odbiornika pilota który będzie sterował (podawał sygnał) do centralki zamka. Czy takie coś będzie działac? - nie bede podłaczał niczego od poprzedniego alarmu. Gdzie znajde informacje - gdzie się wpiąć do centralki centralnego z tego urządzenia ? to urządzenie "podaje mase" - czy o to chodzi w tym konkretnym przypadku centrali zamka espero? |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2007-07-16 23:28:58 Na początek spróbuj "skalibrować" pilota z alarmem.
Koszt usługi w serwisie typu "car-audio-alarm" to około 50 zygli. I prawdopodobnie wystarczy. Pzdr. |
Esper Espero 1.5GLX małopolska | 2007-07-18 10:34:01 więc tak. Przyjrzałem sie dokladniej temu ustrojstwu - po lewej stronie kierowcy mam 2 małe skrzynki czujnik ruchu i spięty z nim czujnik udarowy - jakies polskie wersje urządzeń..Jest też przełacznik na kabelku który kiedys powodował ciągle swiecenie diody alarmu i jego dektywacje - obecnie nic sie nie dzieje - brak reakcji. Sądze wiec ze przyczyną moze byc nie sam pilot a sprawa centralki. Nie znalazłem narazie niczego pozatymi dwoma skrzynkami. Powiedzcie mi prosze gdzie wpina się wejście sterowania centralnym zamkiem . Kupie nowe sterowanie z pilotem ale gdzie to ustrojstwo podpiąć pod centralny? Czy centralka centralnego mieści się w komputerze po prawej stronie pasazera? Nie znalazłem bowiem osobnego sterowania centralnym a poniważ pilot tez nie jest w super stanie lepiej byloby go wymienic - wstawic nową centralke alarmowa - a z niej używać tylko wyjscie na centralny - alarm nie jest mi potrzebny. |
Esper Espero 1.5GLX małopolska | 2007-07-18 21:31:44 Ponieważ kupie sterowanie pilotem do centralnego - chciałbym się upewnić - czy oddziaływanie na centralkę centralnego polega na podaniu jej masy na odpowiednie końcówek? Pytam bo większość "pilotów" oferuje podawanie masy na kanały - zrobie od razu klape na pilota i tam wystarczy masa na przekaźnik. |
SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2007-07-20 21:28:32 Tak wiekszosc sterowników podaje impuls masy .
Ja do swojego dolożylem alarm pod fabryczne przewody centralnego 9 a nie pod centralke) Rada : kup sobie centralke alarmu - jest tansza niz centralny sterowany pilotem - a przy okazji zostawiasz sobie otwartą "furtkę" na przyszłosc. pozdrawiam Silan |
piterrl Espero Białystok | 2007-07-21 08:02:00 Witam. O ile pamientam to interface centralnego jest z prawej strony pod ECM w słupku, ale jeżeli pisałeś że z przycisku na panelu i z kluczyka zamyka ci cały samochód to ja bym na 100% wykluczył problem z samym CZ. A co do sterowników samego centralnego to raczej odradzam, w podobnej cenie kupisz podstawowy alarm który przy poprawnym zamontowaniu powinien ci służyć spokojnie 5 lat. Ja u sibie dostawiałem jeszcze dodatkowy interface centralnego żeby odciążyć centralę alarmową i chodzi ok. A może źle zostały podpięte przewody od sterowania CZ z alarmu albo antena centrali została spienta z innymi przewodami lub dotyka do masy? Miałem kilka takich przypadków. |
Esper Espero 1.5GLX małopolska | 2007-07-21 08:55:08 Przekopałem kable od centralki alaramu i wtedy nic. Rankiem przed wejściej do samochodu sprawdzam a pilot działa i znowu aktywuje alarm i steruje centralnym. Sadze więc że gdzieś coś poruszałem - przełącznik o kótrym wtedy pisałem nie reagował - teraz na nowo deaktywuje alarm i informuje o tym diodą - ale jesli sytuacja się powtórzy - zrobie jak proponujecie - wymiana centralki alarmu i podpięcie pod istniejący sterownik centralnego. Wtedy dodatkowo założę kanał na klape bagażnika i będzie pewniej. Mam pozakładane czujniki ruchu , udarowe - przy odrobinie szczęścia myśle że bedzie można je podpiąć także pod nową centralke .
Dzięki za wszelkie porady i ważne informacje. |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2007-07-21 15:42:50 Mam dziwne wrazenie ze zdycha Ci bateria w pilocie.Moze to samo jest z drugim. |
Esper Espero 1.5GLX małopolska | 2007-07-22 12:34:35 Pisałem już wyżej i dodałem w ostatnim poście, że wyłacznik deaktywujący alarm w samochodzie nie działał podczas problemów (nie deaktywował alarmu i nie sygnalizował paleniem się diody na stałe - co normalnie czyni ) obecnie działa i dekatywuje alarm - zapala diode na stałe. Ten wyłacznik jak mniemam nie ma nic wspólnego z pilotem - poprostu nie działał tak jakby nie było zasilania na centralke lub coś podobnego. Drugi pilot juz dawno nie działa - mam tylko jeden sprawny. Obecnie zarówno pilot jak i wyłacznik reagują prawidłowo ale jak sie zaczeni powtarzac sytuacja zmienie jednak centralke+pilot bo nie lubie loterii w tej dziedzinie - ale to chyba reguła
pozdrawiam |