Wentylator coolera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Orientuje sie ktos kiedy sie ma zalanczac wentylator na coolerze w 2,5TD bo wiatrak mi sie zatar i nie wiem kiedy on ma sie poprawnie zalanczac czy on bierze sygnal z tem silnika czy jest jakis czujnik temp na dolocie?

Przede wszystkim musisz sobie sprawić nowy bezpiecznik w skrzynce bezpieczników przy akumulatorze, no i nowy wiatrak IC.
Moim zdaniem wentylator załącza się zależnie od temp. silnika.

No wlasnie problem w tym ze wszystkie bezpieki sa OK i teraz pytanie czy on ma jakis wlasny czujnik czy zalancza sie razem z glownymi wentylatorami?? IC nowy bo ten sie zespawal na osce ale czy nowy bedzie chodzil to sie okaze..

no raczej nie ma takiej możliwości ,żeby wszystkie bezpieczniki były sprawne i wentylator zatarty, przeczytaj dokładnie post Sewcia gdzie jest ten bezpiecznik,chyba ,że go wogóle nie masz wpiętego,poza tym na temat IC było ostatnio dużo pisane więc sprawdź w wyszukiwarce tam jest opisane dokładnie jakie są objawy i jak czujesz brak IC.

No wlasnie wszystkie bezpieki ktore sa to sa dobre chyba ze ktoregos nie ma ale nie widac tam wolnego miejsca jest natomiast jakies wolne miejsce na przekaznik moze to jest powod.. Ktory to dokladnie beziecznik w tej skrzynce od wiatraka IC ??

Bezpiecznik w omedze 2,5TD FL czyli zwanej "C", bo taką masz, ale oczywiście możesz mieć inaczej rozmieszczone, bo Adam różne rzeczy robił z tymi oplami, jest TUTAJ

A jednak..po kolejnych ogledzinach dostrzeglem ze jest zjarany byl tak spalony ze nie bylo widzc nawet wiatrak udalo mi sie rozruszac i dziala tylko troche ciezko trzeba bedzie rozebrac chlodnice IC i oleju juz umyte i swieca sie jak psu jaja teraz tylko wiatrak i heja..